20 Νοε 2015

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ

Οι κυβερνήσεις διαχρωνικά υλοποιώντας τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης   προκειμένου να ξεγελάσουν το τέρας της ανεργίας αλλά και να ικανοποιήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή Εργασία έτσι και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υιοθέτησε τα συγκεκριμένα προγράμματα.
Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και η πλειοψηφία των δημάρχων όπου αντί να απαιτήσουν Μόνιμο Προσωπικό με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, διεκδικούν προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας με μισθούς των 495 ευρώ και συνθήκες γαλέρας.
Στόχος και της σημερινής κυβέρνησης είναι οι συγκεκριμένες μορφές εργασίες να γενικευτούν και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Σκοπός να μειωθεί ακόμη περισσότερο το μισθολογικό κόστος προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Σας δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με τα συγκεκριμένα προγράμματα. Στις χώρες που εφαρμόζονται τέτοιου είδους προγράμματα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων καταπατήθηκαν, Συλλογικές Συμβάσεις καρατγήθηκαν κ.λ.π.
Σήμερα το σύνολο των υπηρεσιών των δήμων υπολειτουργούν λόγο της απαγόρευσης των προσλήψεων. Οι συνάδελφοι 5μηνίτες στο σύνολο τους καλύπτουν σήμερα αυτά τα κενά που δημιουργήθηκαν από τη πολιτική των κυβερνήσεων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και να χτυπηθεί ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Γνωρίζεται επίσης πολύ καλά ότι η σντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων προέρχεται από μακροχόνια ανεργία και σύμφωνα με το πρόγραμμα το επόμενο διάστημα θα ξαναβρεθούν άνεργοι. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί να  συμπεριφερόσαστε στους συναδέλφους ως ανακυκλώσιμα υλικά.  
Το προηγούμενο διάστημα το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και οι συνάδελφοι 5μηνίτες ενιαία δώσαμε τη μάχη δημιουργώντας επιτροπές σε πολλούς δήμους και καταφέραμε με τον αγώνα μας σήμερα να έχουν και οι συνάδελφοι 5μηνίτες ίσα δικαιώματα με το υπόλοιπο προσωπικό, εκτός του μισθολογικού. Σας ενημερώνουμε ότι αυτόν τον αγώνα εμείς θα τον συνεχίσουμε.  Σήμερα διεκδικούμε το δικαίωμα  στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Απαιτούμε να έχουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια  και όχι μια ζωή μέσα στη φτώχια και τη μιζέρια, απαιτούμε να έχουμε μισθούς που να μπορούν να ικανοποιούν τις βασικές ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας  
Διεκδικούμε:
·        Να καταργηθούν τα προγράμματα φτώχιας.
·        Όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθλογικά και ασφαλιστικά δικαίωματα.
·        Κανένας εργαζόμενος να μην έχει μισθό κάτω από τα 751,00 ευρώ.
·        Επίδομα Ανεργίας για όσο διάστημα ο εργαζόμενος παραμένει άνεργος.


                                      H Διοίκηση του Συνδικάτου