13 Νοε 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 19-11-2015 ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Παναττική Επιτροπή Αγώνα των Πενταμήνων και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλούν τους συναδέλφους 5μηνίτες  αλλά και  το υπόλοιπο προσωπικό ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας ενιαία να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, με μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας την Πέμπτη 19 Νοέμβρη στις 13.00, για το δικαίωμα μας στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Για το λόγο αυτό το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει Στάση Εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας για το σύνολο του προσωπικού στους δήμους.
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μαζί δώσαμε τη μάχη για την οργάνωση μας σε επιτροπές αγώνα σε κάθε δήμο, απαιτήσαμε την άμεση και σταθερή μισθοδοσία μας, καταγγείλαμε τα εργατικά ατυχήματα σε μια σειρά δήμους, διεκδικήσαμε όλα τα εργατικά δικαιώματα γιατί απ' την πρώτη στιγμή δεν αποδεχτήκαμε ότι είμαστε ωφελούμενοι, αλλά εργαζόμενοι. Κλιμακώσαμε τον αγώνα μας με την μαζική συγκέντρωση μας στο υπουργείο εργασίας στις αρχές Σεπτέμβρη, με κεντρικό σύνθημα την άμεση πληρωμή μας και πετύχαμε να δεσμευθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση την καταβολή του μισθού μας.
Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο επιμείναμε στην οργάνωση του αγώνα μας σε επιτροπές μαζί με το Συνδικάτο και με συνεχείς παρεμβάσεις στους τοπικούς ΟΑΕΔ, στα κεντρικά, στις διοικήσεις των δήμων αλλά και στο υπουργείο πετύχαμε να εκδοθούν μία σειρά από εγκύκλιοι που κατοχυρώνουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα μας, όλες τις άδειες, τα μέσα ατομικής προστασίας, το ωράριο όπως όλων των συναδέλφων.
Τώρα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενιαία διεκδικώντας το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Χωρίς αυταπάτες, γνωρίζοντας ότι απέναντι μας, έχουμε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και των δημάρχων που δεν διεκδικούν εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά βολεύονται με προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία και μαζί της την δικιά μας εξαθλίωση.
Τίποτα δε θα μας χαριστεί με παρακάλια και ευχολόγια από όσους μας κορόιδευαν τόσο καιρό  και είναι έτοιμοι να μας ξανακοροϊδέψουν. Ότι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με τον αγώνα μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Διεκδικούμε εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας, διεκδικούμε να μην δουλεύει κανείς κάτω από τα 751,00 ευρώ.
Δεν αποδεχόμαστε την ανεργία, δεν αποδεχόμαστε τους μισθούς πείνας, δεν αποδεχόμαστε το μέλλον της εξαθλίωσης που σχεδιάζουν για μας, χωρίς εμάς. Ο καθένας και η καθεμία από μας να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της κινητοποίησης. Να ακουστεί δυνατά και καθαρά η δική μας φωνή, που αρνείται να αποδεχθεί ότι αύριο θα βρεθεί ξανά στην ανεργία, χωρίς αγώνα, χωρίς να δείξουμε τη δύναμή μας.
Την Πέμπτη στις 19 Νοέμβρη στις 13.00  να είμαστε όλοι μπροστά στο υπουργείο εργασίας με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.
Εκεί θα δίνεται η μάχη!
                       


H Διοίκηση του Συνδικάτου