9 Νοε 2015

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 5ΜΗΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα Δευτέρα 9-10-2015, στο δήμο Μενιδίου, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση των συναδέλφων 5μηνιτών και συγκροτήθηκε άλλη μια επιτροπή στο πλάι του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και παρέμβαση στη Διοίκηση του Δήμου για το θέμα των αδειών που δικαιούνται οι συνάδελφοι πενταμηνίτες, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά τους συνεχείς αγώνες του Συνδικάτου και των Επιτροπών των Πενταμήνων.
Στη παρέμβαση μας τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα μετά από αγώνα κατάφεραν να αναγκάσουν το υπουργείο να προχωρήσει σε σειρά εγκυκλίων και σήμερα να δικαιούνται όλα τα εργασιακά δικαιώματα όπως ισχύουν και για το υπόλοιπο προσωπικό, εκτός από τα οικονομικά. Απαιτήσαμε την άμεση εφαρμογή της εγκυκλίου, ώστε να πάρουν άμεσα οι συνάδελφοι τις άδειες που δικαιούνται. Επίσης θέσαμε το θέμα της παράτασης των συμβάσεων αλλά και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση τους. Παράλληλα στη παρέμβαση μας εκφράσαμε και τη διαμαρτυρία μας  για την απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά σε συνάδελφο 5μηνίτησα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η οποία ζήτησε και πήρε ολιγόωρη άδεια για προσωπικούς οικογενειακούς και παράλληλα να πάει και σε άλλη συνδικαλιστική δουλειά χωρίς να υπερβαίνει την ώρα της άδειας της.
Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να εφαρμόσει την εγκύκλιο και κάλεσε τους εργαζόμενους να καταθέσουν αιτήσεις για άδειες. Ενώ για το θέμα της παράτασης των συμβάσεων αλλά και για το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά δεσμεύτηκε ότι θα το προσπαθήσει και ότι ο δήμος τους έχει ανάγκη.
Καλούμε τους συναδέλφους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να μη φοβηθούν, να μην υποταχτούν αντιθέτως να ορθώσουν το ανάστημα τους, να πάρουν μαζικά μέρος στη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ τη ΠΕΜΠΤΗ στις 12 του ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10:30 στην Ομόνοια, να κλείσουν τo αμαξοστάσιο και τo δημαρχείo, να μην πάει κανένας στη δουλειά, να μη δεχτούν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με μισθούς πείνας και σε συνθήκες γαλέρας, να μη δεχτούν να γίνουν δούλοι τον 21ο αιώνα.



H Διοίκηση του Συνδικάτου