22 Νοε 2015

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι και όλες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, παίρνουμε μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και της Παννατικής Επιτροπής Αγώνα των 5μήνων την ΠΕΜΠΤΗ 26 Νοέμβρη από τις 11:30 μέχρι το τέλος της βάρδιας και στη συγκέντρωση στις 12:00 μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου).
Ενιαία διεκδικούμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στους δήμους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους!
Η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009 που με συνέπεια εφαρμόζουν Ε.Ε και αριστεροδεξιές κυβερνήσεις, έχει γονατίσει βασικές δομές σε όλους τους δήμους. Όλοι μας βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους δημότες. Στόχος τους η ιδιωτικοποίησή των δημοτικών δομών. Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί.
Η λογική, από δημάρχους και ορισμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις, της παράτασης των προγραμμάτων και όχι της παραμονής με μόνιμη και σταθερή εργασία, είναι στην λογική της κυβέρνησης να λειτουργούν οι δήμοι με προγράμματα φτώχιας και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Οποιαδήποτε άλλη λογική εκτός από προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στους δήμους δημιουργεί αυταπάτες.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ δίνει καθημερινά τη μάχη για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζομένους, τήρηση τη συλλογικής σύμβασης εργασίας, μέσα ατομικής προστασίας και γάλα για όλους, άδειες για όλους, άμεση και σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας. Καθημερινά ενιαία παλεύουμε για όλα τα εργασιακά δικαιώματα κάθε συναδέλφου. Ξέρουμε πως σήμερα κόβουν στους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, αυτά που αύριο θα επιδιώξουν να κόψουν και στους μόνιμους. Κλείνουμε τα αυτιά σε όσους επιδιώκουν να μας διαιρέσουν στους χώρους δουλειάς. Δεν θα πέσουμε στη παγίδα τους γιατί τα προβλήματα είναι κοινά αφορούν όλους!
Το ασφαλιστικό ως πρόβλημα σύνταξης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προστασίας από ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, προστασία της μητρότητας, πρόνοιας κλπ μας αφορά όλους. Αυτές οι ανατροπές στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης είναι πριν απ’ όλα πάγια απαίτηση του κεφαλαίου που υλοποιεί η κυβέρνηση. Η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών στους ΟΤΑ, που είναι προαπαιτούμενο στο τρίτο μνημόνιο, ανεξάρτητα με τους ελιγμούς της κυβέρνησης, μας αφορά όλους αφορά όλους. Ως  εργαζόμενοι στους δήμους μας θέλουν να δουλεύουμε μέχρι το θάνατο, να μην πάρουμε σύνταξη ποτέ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη ΤΕΤΑΡΤΗ 25-11-2015 στις 17:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΕ.  
Όλες οι μορφές εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πλήττονται από τους σχεδιασμός κυβέρνησης και Ε.Ε με το ασφαλιστικό. Απαιτείται σκληρός αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια τους.
Αυτή την Πέμπτη η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μας απαντήσει τι θα κάνει με τους εργαζόμενους στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, μετά τη μαζική συγκέντρωση της προηγούμενης Πέμπτης. Να είμαστε όλοι εκεί, με τους συναδέλφους στα πεντάμηνα, με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, για να νιώσει η κυβέρνηση τη δύναμη του αγώνα μας, τη δύναμη των εργαζομένων που ενιαία διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία!
Να μην επιτρέψουμε την προσπάθεια υπονόμευσης της κινητοποίησης από δημάρχους και ορισμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις του κλάδου, για το αν έχει το δικαίωμα στην στάση εργασίας γιατί με βάση το άρθρο 32 παράγραφος 2 του καταστατικού μας που έχει εγκριθεί με την 4174/11 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 8/7/11, σε στάση ή   απεργία μπορεί να λάβει μέρος το σύνολο των εργαζομένων στους α΄ και β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, μελών και μη μελών του Συνδικάτου.

                                         H Διοίκηση του Συνδικάτου