16 Νοε 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ: Ο νέος ΠΕΣΔΑ, τα Τοπικά Σχέδια των Δήμων και η θέση του ταξικού κινήματος για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Προς:   τα Δ.Σ των σωματείων των Δήμων στην Αττική.

Συνάδελφοι:                                                                                             ΑΘΗΝΑ 16-11-2015
Έχει ξεκινήσει η συζήτηση και η ψήφιση  στα δημοτικά συμβούλια  των  Τοπικών Σχεδίων διαχείρισης των απορριμμάτων μετά και την κύρωση του νέου ΕΣΔΑ. Κυβέρνηση, Περιφέρειες και Δήμαρχοι υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρούν στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρισης απορριμμάτων και την επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών. Εξελίξεις βαθιά αντιλαϊκές που οδηγούν τον τομέα αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στα χέρια των μεγαλοεργολάβων και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, με καταστρεπτικές συνέπειες στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, τις εργασιακές σχέσεις και τις συνθήκες δουλειάς για εμάς, τους εργαζόμενους.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούμε, να κουβεντιάσουμε, να οργανώσουμε την απάντηση μας σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα.
Με βάση τις εξελίξεις, το  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ διοργανώσει Ημερίδα με θέμα:
Ο νέος ΠΕΣΔΑ, τα Τοπικά Σχέδια των Δήμων και η θέση του ταξικού κινήματος για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Στην ημερίδα καλούνται τα μέλη των Διοικητικών Συμβούλιων των σωματείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους της Αττικής.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23-11-2015 στις 18:00 στην αίθουσα της Ένωσης Λογιστών Κάννιγγος 27 στον 5ο όροφο.
Η συμμετοχή όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων θα συμβάλλει στη μεταφορά εμπειρίας, αλλά και συλλογικά να καταλήξουμε στο πώς θα οργανώσουμε την πάλη μας .
Παρεμβάσεις θα κάνουν.
·        Μπάμπης Ζιώγας : Υγιεινολόγος – Πολιτικός Μηχανικός.
·     Θοδωρής Χαμαλίδης: Πρόεδρος του Σωματείου Δήμου Φυλής και μέλος του Δ.Σ. του ΕΣΔΝΑ.
· Βασίλης Πετρόπουλος: Μέλος της Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ          


Η  Διοίκηση του Συνδικάτου