8 Νοε 2015

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ 5ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 19 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Παρασκευή 6-11-2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Παναττικής Επιτροπής των 5μηνιτών του  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με εργαζόμενους από  δήμους όπου ακόμα δεν έχουν εκλέξει επιτροπές.
Από τη συζήτηση καταγγέλθηκε τη πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δημάρχων όπου όλοι τους μοναδικό στόχο έχουν τη παρά πέρα αφαίμαξη των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιήσουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Αναδείχθηκε ότι ο συλλογικός αγώνας, ο σωστά προσανατολισμένος έφερε αποτελέσματα, αναγκάζοντας το υπουργείο να προχωρήσει σε σειρά εγκυκλίων όπου επί της ουσίας τους αναγνωρίζει εργασιακά δικαιώματα και στους συναδέλφους στα 5μηνα (εργατικό ατύχημα, ωράριο ,άδειες κλπ) . Και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει απάντηση σε αυτούς που σπείρουν την απογοήτευση ότι τίποτα δεν αλλάζει.
Εκφράστηκε η ανάγκη ότι αυτός ο αγώνας που δόθηκε μέχρι σήμερα  δεν θα πρέπει να σταματήσει εδώ αλλά αντιθέτως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να απλωθεί, να αγκαλιάσει το σύνολο των δήμων, να δημιουργηθούν παντού επιτροπές , να γίνει υπόθεση του κάθε 5μηνίτη, του κάθε εργαζόμενου όπου ενιαία πλάι στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ των ΟΤΑ θα παλέψουν για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να οργανωθεί η δική μας αντεπίθεση, δηλώνοντας στη κυβέρνηση, την ευρωπαϊκή ένωση και τους δημάρχους ότι εμείς δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα, ότι εμείς δεν βολευόμαστε με 400 ευρώ. 
Η ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ θα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο νέων αγώνων.  
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι εξής:
1.     Η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 12 του Νοέμβρη με το δικό τους πανό, το δικό τους μπλοκ  στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και τον ΠΕΙΡΑΙΑ. (Αθήνα προσυγκέντρωση στη Πλ. Κάνιγγος στις 10:00 και στο  Πειραιά προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10:00).
2.     Η δημιουργία επιτροπών σε δήμους όπου ακόμα δεν έχουν φτιαχτεί.
3.     Να μπει αίτημα στα δημοτικά συμβούλια για το δικαίωμα τους στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
4.     Μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο εργασίας τη Πέμπτη 19 του Νοέμβρη για το δικαίωμα  στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.  

H Διοίκηση του Συνδικάτου