21 Νοε 2015

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους στους δήμους την εργοδοσία της επιχείρησης “Ζούρα” και την κυβέρνηση της, την “αριστερή” κυβέρνηση των ΜΑΤ, των συλλήψεων απεργών-εργατών, της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Με οργανωμένη και μαζική επέμβαση μονάδων καταστολής, παρουσία πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία καθώς και εργαζόμενος από το εργοστάσιο της Χαλκίδας που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους. Στη συνέχεια οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους συλληφθέντες βρίσκονται μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ συμπεριλαμβανομένων 4 μελών της διοίκησης του συνδικάτου τροφίμων και ποτών κεντρικής Μακεδονίας.
Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες την ίδια στιγμή που η εργοδοσία που τους αφήνει απλήρωτους, τους τρομοκρατεί και τους απολύει κυκλοφορεί ελεύθερη.
Αυτό είναι το μαστίγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με την βία και την καταστολή αποδεικνύει πως είναι αποφασισμένη να υπηρετήσει μέχρι τέλους τους σχεδιασμούς των μεγαλοεργοδοτών. Χωρίς ντροπή οι επαγγελματίες καιροσκόποι  που παρίσταναν τους φίλους των εργατών, τώρα τους χτυπούν και τους συλλαμβάνουν. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί την καταστολή απέναντι σε απεργούς. Οι εργαζόμενοι στην “Γενική Ανακύκλωση” έδειξαν τον δρόμο, δεν υποχώρησαν, και με τον οργανωμένο αγώνα τους πέτυχαν την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους.
Μόνο η δική μας οργάνωση και αγώνας μπορούν να απαντήσουν στο κλιμακούμενο αυταρχισμό, στα νέα αντεργατικά μέτρα που επιδιώκουν να μας επιβάλλουν. Χωρίς πλέον καμιά αυταπάτη για το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση που κορόιδευε τόσο καιρό, απαντάμε δυναμικά κλιμακώνοντας τον αγώνα μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συλληφθέντες. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους. Δεν θα αφήσουμε κανένα μόνο του απέναντι στην κρατική καταστολή και την ταξική δικαιοσύνη. Να το βάλει καλά στο μυαλό της η κυβέρνηση των γιαλαντζί “αριστερών” και των ψεκασμένων ακροδεξιών ότι θα βρει όλο το ταξικό κίνημα κάθε μέρα, κάθε ώρα απέναντί της.
                                      H Διοίκηση του Συνδικάτου