6 Απρ 2021

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 8 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι η Κυβέρνηση μέσω της ΚΕΔΕ σχεδιάζει να δώσει δίμηνη παράταση στο πρόγραμμα στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Το γεγονός αυτό δείχνει από τη μια πως λένε ψέματα όσοι το προηγούμενο διάστημα έλεγαν ότι δεν μπορεί να δοθεί καμία παράταση επειδή δεν υπάρχουν χρήματα ή η Ευρωπαϊκή Ένωση το απαγορεύει. Από την άλλη αποδεικνύει  ότι η πίεση των εργαζομένων και η οργάνωση του αγώνα μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα καταχτιούνται αν ξεσηκωθείς! 

Κάτω από αυτό το πρίσμα ακόμα και να ανακοινωθεί η 2 μήνη παράταση δεν λύνει ουσιαστικά κανένα ζήτημα, ούτε καν το πρόβλημα του επιδόματος ανεργίας για όλους. Καλούμε τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία στους Δήμους και την Περιφέρεια να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Να δείξουν με τη συμμετοχή τους ότι δεν υποχωρούν από τα αιτήματα για :

Παράταση του προγράμματος μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2021

     Να αμείβονται όπως όλοι οι συνάδελφοι μας με το μισθολόγιο του δημοσίου.

     Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας και της απληρωσιάς για όσους είναι σε καραντίνα, έχει ανασταλεί η λειτουργία της υπηρεσίας στην οποία εργάζονται, είναι γονείς με παιδιά που τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.  

     Ασφάλιση υγείας από την πρώτη μέρα της εργασίας. 

     Επίδομα ανεργίας για όλους για  όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

     Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.

     Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας - μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας και ούτε σκέψη να περάσουν στους ιδιώτες.

Δεν  σταματάμε εδώ. Οργανώνουμε ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας. Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε δήμο και στη περιφέρεια στο πλάι του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ.

Παίρνουμε μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ από τις 12:00 μέχρι το τέλος ωραρίου και δίνουμε μαζικό παρών στις 1 ΜΕΣΗΜΕΡΙ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση το καταστατικό του και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 2 το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους και τη Περιφέρεια είτε είναι μέλη, είτε δεν είναι μέλη.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ