21 Απρ 2021

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΌ ΤΙΣ 12:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 1 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι περνάμε στην αντεπίθεση. Φτάνει πια η κοροϊδία απέναντι στους συναδέλφους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Από τη μία κυβέρνηση και δήμαρχοι δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι θα προχωρήσουν σε 2μηνη παράταση και πριν αλέκτωρ λαλήσει, στα μουλωχτά τους απολύουν. Και μάλιστα παραμονές Πάσχα. Να τους χαιρόμαστε.

Είχαμε προειδοποιήσει και την κυβέρνηση και τους δημάρχους ότι κάθε μέρα θα είμαστε στους δρόμους αν η κυβέρνηση δεν υιοθετήσει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων στην Κοινωφελή Εργασία. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά και τους σκοπούς της κυβέρνησης. Και δεν είναι άλλοι από την αποδυνάμωση των υπηρεσιών με στόχο την ιδιωτικοποίηση τους.

Κύριοι της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας. Γνωρίζεται ότι πρόκειται για μακροχρόνια άνεργους που καθημερινά παλεύουν για να πάνε ένα μισθό στην οικογένεια τους.

Δεν σας επιτρέπουμε να παίξετε ούτε με την ζωή τους, ούτε με την αξιοπρέπεια τους.

Καλούμε τώρα την κυβέρνηση να υιοθετήσει όλα τα αιτήματα των συναδέλφων και να προχωρήσει στην νομοθέτηση τους.

Απαιτούμε:

Ø Να δοθεί παράταση στην εργασία τους μέχρι το τέλος του έτους.

Ø Να αμείβονται όπως όλοι οι συνάδελφοι μας με το μισθολόγιο του δημοσίου.

Ø Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας και της απληρωσιάς για όσους είναι σε καραντίνα, έχει ανασταλεί η λειτουργία της υπηρεσίας στην οποία εργάζονται, είναι γονείς με παιδιά που τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.  

Ø Να έχουν ασφάλιση υγείας από την πρώτη μέρα της εργασίας. 

Ø Να έχουν επίδομα ανεργίας για όλους για  όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

Ø Να έχουν συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.

Ø Να καταργηθούν τα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας - μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας και ούτε σκέψη να περάσουν στους ιδιώτες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Παρασκευή 23 του Απρίλη από την 12:00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας και να δώσουν δυναμικό παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 1 μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας.

 


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ