28 Απρ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ 2ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, οι 2 μήνες παράτασης που έδωσε η κυβέρνηση στο πρόγραμμα, δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες μας. Η παράταση αυτή είναι μόνο 2 μήνες καθυστέρηση μέχρι να βρεθούμε ξανά στις λίστες του ΟΑΕΔ, με πολλούς από εμάς χωρίς να δικαιούνται ούτε καν το επίδομα ανεργίας, σε περίοδο πανδημίας, με την ανεργία στα ύψη.

Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα άσκησαν πίεση στην κυβέρνηση ώστε να υπογραφεί τελικά η παράταση αυτή, να ανακληθούν οι συνάδελφοι που έχουν ήδη απολυθεί.

Ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ. Οι ανάγκες μας μπαίνουν μπροστά και μας οδηγούν στο να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας. Ο αγώνας αυτός μας θέλει όλους. Συνεχίζουμε.

Την Πέμπτη στις 6 του Μάη δεν πάει κανένας στη δουλειά. Νεκρώνουμε όλους τους χώρους εργασίας. Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον και για εμάς και για τα παιδιά μας.  Τιμάμε τους αιματοβαμμένους αγώνες που έδωσαν οι εργάτες του Σικάγο πριν 135 χρόνια για δουλειά με δικαιώματα απεργώντας και διεκδικώντας συλλογικά και μαζικά το δικαίωμά μας στην δουλειά.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ

ΣΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ 9:15 π.μ.

Απαιτούμε:

     Παράταση του προγράμματος μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2021.

     Να αμειβόμαστε όπως όλοι οι συνάδελφοί μας με το μισθολόγιο του δημοσίου.

     Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας και της απληρωσιάς για όσους είναι σε καραντίνα, έχει ανασταλεί η λειτουργία της υπηρεσίας στην οποία εργάζονται, είναι γονείς με παιδιά που τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.  

     Ασφάλιση υγείας από την πρώτη μέρα της εργασίας. 

     Επίδομα ανεργίας για όλους, για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

     Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.

     Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας - μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας και ούτε σκέψη να περάσουν στους ιδιώτες.

                                                                                                ΑΘΗΝΑ 28/4/2021