19 Απρ 2021

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!

 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ μας κοροϊδεύουν. Όλοι θυμόμαστε ότι μετά τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό της εργοδοσίας κύριο Χατζηδάκη και μετά την εξαγγελία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ για κινητοποίηση και οι δύο βγήκαν περιχαρείς στα κανάλια και δήλωναν την παράταση του προγράμματος για δύο μήνες προκειμένου να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, γνωρίζοντας βέβαια ότι και αυτή η παράταση δεν μας λύνει κανένα πρόβλημα. Σήμερα 17 του Απρίλη και ενώ ήδη κάποιοι συνάδελφοι μας απολύονται, από το υπουργείο δεν έχει βγει καμιά εγκύκλιος που να μιλάει για παράταση. Αποτέλεσμα, 36.000 εργαζόμενοι και όχι ωφελούμενοι, να είμαστε στον αέρα.

Είναι απαράδεκτοι. Αν στη θέση των συναδέλφων ήταν κανένας βιομήχανος ή κανένας εφοπλιστής, ο υπουργός θα είχε κάνει τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του, τώρα που είμαστε εργάτες, που προερχόμαστε από μακροχρόνια ανεργία το υπουργείο δεν λέει κουβέντα.

Τους προειδοποιούμε, δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοια τερτίπια θα μας πιάσουν στον ύπνο. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάνουμε Πάσχα ως άνεργοι.

Καλούμε έστω και τώρα τον αρμόδιο υπουργό να υιοθετήσει τα αιτήματα μας άμεσα και να προχωρήσει στην νομοθέτησή τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στο πρόγραμμα της Κοινωφελής Εργασίας να δώσουν δυναμικό παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας,

την Παρασκευή 23 του Απρίλη στη 1 το μεσημέρι, μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας.

Απαιτούμε:

     Παράταση του προγράμματος μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2021.

     Να αμειβόμαστε όπως όλοι οι συνάδελφοί μας με το μισθολόγιο του δημοσίου.

     Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας και της απληρωσιάς για όσους είναι σε καραντίνα, έχει ανασταλεί η λειτουργία της υπηρεσίας στην οποία εργάζονται, είναι γονείς με παιδιά που τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.  

     Ασφάλιση υγείας από την πρώτη μέρα της εργασίας. 

     Επίδομα ανεργίας για όλους, για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

     Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.

     Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας - μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας και ούτε σκέψη να περάσουν στους ιδιώτες.

 

                                                                                                            ΑΘΗΝΑ 19/4/2021