4 Απρ 2021

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΙΤΗ 13 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 09:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ (στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού και της Διασποράς στην οδό Δεκελίας & Ατταλείας 152)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του κορονοιού, η θλιβερή εικόνα του συστήματος υγείας, οι αυξημένες ανάγκες για αίμα, κάνουν αναγκαία τη μαζική συμμετοχή μας στην εθελοντική αιμοδοσία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ την Τρίτη 13 Απρίλη στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας (στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού και της Διασποράς στην οδό Δεκελίας & Ατταλείας 152 από τις 09:00 μέχρι τις 14:00)

Καλούμε τους εργαζόμενους στους δήμους και την Περιφέρεια, τα σωματεία του κλάδου να κάνουν δική τους υπόθεση την συμμετοχή στην αιμοδοσία.

Σήμερα αποτελεί αυξημένη ανάγκη η δημιουργία τράπεζας αίματος από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν εξ’ αιτίας των εργατικών ατυχημάτων αλλά και από άλλες ασθένειες.

Ο αιμοδότης  ο οποίος προσφέρει λίγο από το αίμα του και λίγο από το χρόνο του, πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:

·        Αίμα μπορούν να δώσουν όσοι είναι 18-65 ετών, χωρίς κάποιο σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα υγείας.

·        Ο αιμοδότης θα πρέπει να έχει πιει αρκετά υγρά (νερό, χυμούς), να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία, κατά προτίμηση 3-4 ώρες πριν, να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.

·        Κατά την αιμοδοσία οι αιμοδότες χρειάζεται να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στον γιατρό της αιμοδοσίας.

·                Εάν έχει κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

·        Οι γυναίκες να μην αιμοδοτήσουν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως ή εγκυμοσύνης.

·        Να έχει μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών από την προηγούμενη αιμοδοσία.

·        Η είσοδος των αιμοδοτών στα κτίριο και την αίθουσα αιμοδοσίας, θα γίνεται με τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, τη χρήση μάσκας και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

·         Να μην έχει ταξιδέψει τους τελευταίους 2 μήνες πουθενά στο εξωτερικό

·        Οι αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ και ταυτότητα ή διαβατήριο.

·        Οι αιμοδότες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα δικαιούται άδεια δύο ημερών από την εργασία τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον Ν. 4554/2018, δικαιούνται άδεια με αποδοχές μόνο τη μέρα αιμοδοσίας.

·        Όποιος έχει περάσει κορονοϊό και θεραπεύτηκε μπορεί να δώσει αίμα. 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ