3 Μαΐ 2011

ΌΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ.

Η επάνοδος με νόμο του 40ώρου για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δηλώνει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής-αντεργατικής επιδρομής και δεν έχει τελειωμό ούτε αφορά μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους. Η επέκταση του ωραρίου στην κρατική και τοπική διοίκηση είναι εκβιασμός της κυβέρνησης για να μην αντιδράσει ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο νέος στο εργοστάσιο, στην επιχείρηση, στα καταστήματα, στους τόπους δουλειάς όταν το αφεντικό ξεχειλώνει το ωράριο, κλέβει εργάσιμο χρόνο, κλέβει ένσημο και ασφάλιση, κατακρεουργεί και τσακίζει την ζωή και την υγεία των εργαζομένων με το πιστόλι της απόλυσης και τον φόβο της ανεργίας. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συναίνεση της Ν.Δ , του ΛΑΟΣ και τις πλάτες της εργατικής αριστοκρατίας σε ΓΕΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ επιχειρεί να πείσει τον εργάτη που του πετσοκόβει τον μισθό, την ασφάλιση, την περίθαλψη και την σύνταξη, τον νέο που παραδέρνει μεταξύ ανεργίας και υμιαπασχόλησης, την λαϊκή οικογένεια ότι η κρίση τάχα ήρθε από το χρέος και τις σπατάλες του δημόσιου τομέα


Κανένας εργάτης, άνεργος, νέος να μην τους πιστέψει.


Την κρίση και το χρέος δεν τα έφεραν τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Οι σπατάλες στο δημόσιο τομέα δεν γίνανε ποτέ για καλύτερη παιδεία, υγεία, πρόνοια, λαική κατοικία, μεροκάματο. Οι σπατάλες γιγάντωναν και πριν και τώρα τους ιδιώτες. Την κρίση την έφεραν τα φουσκωμένα κέρδη και οι φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας , ο απλήρωτος μόχθος του εργαζόμενου, του σημερινού άνεργου, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ , Ν.Δ που εμπορευματοποίησαν τις κοινωνικές ανάγκες, τσάκισαν το μεροκάματο ,το δικαίωμα στην δουλειά, στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια


Ας αναρωτηθεί ο κάθε εργαζόμενος τι σημαίνει για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων το 8ωρο και η 24ωρη λειτουργία στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου. Ήδη σε αυτούς τους τομείς πλειοψηφεί το ευκαιριακά απασχολούμενο προσωπικό και στο επόμενο διαστημα με το άπλωμα του 8ωρου στο 24ωρο θα συντρίβεται, πριν τον αποτελειώσει η απόλυση. Ας αναρωτηθεί η νέα οικογένεια τι θα σημάνει για την φροντίδα, την ασφάλεια και την αγωγή βρεφών/νηπιων ένα εξαντλημένο ψυχικά και σωματικά παιδαγωγικό προσωπικό, που δουλεύει χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές ανάπαυσης του παιδιού, χωρίς αίθουσες παιχνιδιού και χαλάρωσης, αυλικό χώρο στα περισσότερα κτήρια, σε υπεράριθμα τμήματα. Να μην στηρίξει κανείς το έγκλημα απέναντι στον ψυχισμό των παιδιών και την ανάγκη της νέας οικογένειας.


Η κυβέρνηση φτιάχνει στην αυγή του 21ου αιώνα παιδαγωγικά κρεματόρια. Το παιδαγωγικό προσωπικό θα γίνει άθελα του ο θύτης του ψυχισμού του παιδιού, και όλοι μαζί, οικογένεια, παιδί, προσωπικό, θύματα της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης που θέλει ο κόσμος της δουλειάς να ζει και να ανασαίνει στο πρόσταγμα της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Στο στόχαστρο είναι οι χιλιάδες συμβασιούχοι , οι οποίοι είναι η κύρια δύναμη στους παιδικούς σταθμούς. Η επιμήκυνση του χρόνου εργασίας, της διάρκειας λειτουργίας των παιδικών σταθμών, η ανακύκλωση τη ανεργίας, φτιάχνει το κολαστήριο παιδιού και εργαζομένων.


Δεν είναι άμοιρη ευθυνών ότι φτάσαμε ως εδώ η συνδικαλιστική κάστα της εργατικής αριστοκρατίας.


Καμιά εμπιστοσύνη στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ κούρνιασαν για δεκαετίες στην αγκαλιά του αστικού κράτους, γίνανε σέμπροι με τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους ενάντια στους εργαζόμενους. Καθήλωσαν ένα κομμάτι των μονίμων υπαλλήλων , το μάθανε να κοιτάει το αύριο με τη ματιά του κράτους και των αφεντικών, κρατήσανε την νέα φουρνιά των συναδέλφων στην αθλιότητα των νέων εργασιακών σχέσεων, τους παρέδωσαν σαν αναλώσιμο υλικό στους σχεδιασμούς κυβερνήσεων και κεφαλαίου.


Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Με το δική της υπογραφή ανατράπηκε η μόνιμη σχέση εργασίας, με την δική της υπογραφή μετράμε εκατοντάδες απολύσεις στους Δήμους, με τις δικές της πλάτες μπαίνει η ταφόπλακα στο ωράριο, με την δική της υπογραφή πέρασε και υλοποιείται ο Καλλικράτης που εκχωρεί και εμπορευματοποιεί, δημόσιες υποδομές και κοινωνικές ανάγκες.


Νέοι γονείς αντισταθείτε, μαζί με τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, τους άνεργους παιδαγωγούς, τα συνδικάτα, φτιάξτε το λαικό, αγωνιστικό τοίχο προστασίας του παιδιού.


Υπάρχουν σήμερα όλες οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες το παιδί και οι ανάγκες του να μπούνε στο κέντρο της κοινωνίας. Οι ανάγκες του παιδιού δεν είναι μόνο υπόθεση της οικογένειας είναι πρώτα και κύρια της κοινωνίας. Υπάρχουν οι υλικές δυνατότητες, το επιστημονικό δυναμικό που μπορεί να στηρίξει ολοκληρωμένα την ομαλή σωματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού, την κοινωνικοποίηση του.


Εμπόδιο είναι η πολιτική που μετατρέπει τον μόχθο των εργαζόμενων σε κέρδη για την πλουτοκρατία και πρέπει να ανατραπεί.


Το κλαδικό συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους μόνιμους και συμβασιούχους, με συνελεύσεις και συσκέψεις, με ενημέρωση των γονιών και των δημοτών να πάρουν την υπόθεση και του ωραρίου στα χέρια τους. Με όρους ανυπακοής να τσακίσουμε στην πράξη τους νόμους και τα μέτρα της κυβέρνησης.


Κανείς εργαζόμενος να μην υποκύψει, κανείς εργαζόμενος να μην κάνει πίσω. Προασπίζοντας τον ημερήσιο χρόνο εργασίας που έχουμε κατακτήσει , προασπίζουμε την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


• Ενιαίο πλαίσιο αγωγής και φροντίδας του παιδιού στην ευθύνη του υπουργείου παιδείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.
• Κατάργηση της ιδιωτικής προσχολικής αγωγής, κατάργηση των νόμων για την «αποκέντρωση» της αγωγής και προνοίας του παιδιού.


• Άμεσες δημόσιες επενδύσεις για άμεσο προσεισμικό έλεγχο και επέκταση σύγχρονης κτιριακής υποδομής, με βάση την γειτονιά και προτεραιότητα τις εργατικές συνοικίες.


• Γενναία χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών τώρα. Να κατευθυνθούν άμεσα κονδύλια του ΕΣΠΑ για αυτές τις οξυμμένες λαϊκές ανάγκες. Να δοθεί στους Δήμους η χρηματοδότηση που το κράτος χρωστάει.
• Μαζικοί διορισμοί μόνιμου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού. • Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Ενιαίος σύγχρονος κανονισμός λειτουργίας των Π.Σ. με στήριξη του παιδαγωγικού τους ρόλου, της προσφοράς των εργαζομένων σε αυτούς, την σταθερή επιμόρφωση τους στις νέες διαμορφωμένες παιδαγωγικές – επιστημονικές συνθήκες.
• Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, Δημόσια και Δωρεάν. Μία παιδαγωγική σχολή ανωτάτου επιπέδου.


• Δωρεάν υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Να καταργηθούν ΤΩΡΑ τα τροφεία .


• Κάτω τα χέρια από τη θεσμοθετημένη αναλογία παιδιού – παιδαγωγού στην τάξη. Να θεσμοθετηθεί και να ισχύσει και αναλογία παιδιών / τετραγωνικών μέτρων, παίρνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε ηλικίας.
• Το 30ωρο,5ημερο, η σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες και 55 για τους άντρες, και η ανάπαυση των εργαζομένων στους Π.Σ. σε συγκεκριμένες περιόδους δεν είναι εργασιακό προνόμιο. Η ψυχική και η φυσική αντοχή στο χώρο της παιδαγωγικής καθορίζει τη ποιότητα της αγωγής και της φροντίδας του παιδιού.


Πλέγμα παιδικών κατασκηνώσεων και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά στις περιόδους των διακοπών, γονική πληρωμένη άδεια μέχρι τα δυο πρώτα χρόνια του παιδιού.


H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου