25 Μαΐ 2011

Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Μάη στις 11 το πρωί στην ΟΜΟΝΟΙΑ


Όλοι στην προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη



Συνάδελφοι


Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που φέρνουν νέα φορο-σφαγή για τα λαϊκά στρώματα. Με αύξηση ΦΠΑ από 13% στο 23%, με νέες αυξήσεις 20% στα τέλη κυκλοφορίας, στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, με δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη στιγμή που μειώνουν το συντελεστή φορολόγησης για τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές από 24% σε 20% με ορίζοντα το 15%!


Φέρνουν πάνω από 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.


Με το νέο μισθολόγιο και την αύξηση του ωραρίου εργασίας συρρικνώνουν το εισόδημα, επεκτείνουν τον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία.


Καρατομούν επιπλέον τις επικουρικές συντάξεις και αναπηρικές συντάξεις, το ΕΦΑΠΑΞ. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία, όβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, αυξάνουν τα νοσήλια, τη στιγμή που λείπουν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία.


Ιδιωτικοποιούν το σύνολο ή μέρος της καθαριότητας. Ιδιωτικοποιούν παραπέρα ΔΕΗ-ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια, κ.ά. Η εξέλιξη αυτή θα φέρει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, ακρίβεια για το λαό και τρελά κέρδη για τα μονοπώλια.


Θα μας βρουν απέναντι στα νέα μέτρα που προωθούν, δηλώνουμε κατηγορηματικά κάτω τα χέρια από τη ζωή των οικογενειών μας. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα. Θα συνεχίσουμε ως το τέλος της μάχης, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική τους.


Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με καλύτερη οργάνωση και απόφαση, να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο. Αυτοί δεν αλλάζουν. Να αλλάξουμε εμείς θέση και στάση στο κίνημα. Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των οικογενειών μας είναι πάνω απ’ όλα και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας.


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ καλεί όλους σε συσπείρωση σε κάθε χώρο δουλειάς, στις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, παντού να οργανώσουμε την πάλη για να αντιπαλέψουμε συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης, του μνημονίου, των αντιλαϊκών ανατροπών, των ιδιωτικοποιήσεων. Για να παρεμποδίσουμε την υλοποίησή τους. Η κυβέρνηση είναι υπηρέτης των μονοπωλίων. Γι’ αυτό σε συντονισμό με το μαύρο μπλοκ ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ μας έχει κηρύξει τον πόλεμο.



Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Μάη στις 11 το πρωί στην ΟΜΟΝΟΙΑ


Όλοι στην προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη



H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου