5 Μαΐ 2011

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10πμ

Συνάδελφοι: Αρνούμαστε να κάνουμε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Απαιτούμε τώρα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Η απεργία αυτή πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης των αγώνων για την απόκρουση του πόλεμου που έχουν κηρύξει σε βάρος και των εργαζομένων στους ΟΤΑ οι δυνάμεις που αποτελούν το αντιλαϊκό, αντεργατικό μπλοκ, κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου.


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίον των κατακτήσεων των εργαζομένων με νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων: μείωση μισθών και συντάξεων, τσεκούρωμα επιδομάτων, κατάργηση ωραρίων, νέα φορολογικά βάρη, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας। Ετοιμάζεται νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό με την κατάργηση των Βαρέων κι Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Με οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία να τσακίσουμε στην πράξη τους νόμους και τα μέτρα της κυβέρνησης για την αύξηση του ωραρίου εργασίας.


Συνάδελφοι: Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης έχει επιπτώσεις σε όλους μας. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι σε αυτές τις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συζητήσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς μέσα από γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες την μαζική και μαχητική μας συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ στης 10 το πρωί.


Καλούμε όλους του συναδέλφους να οργανωθούν στο κλαδικό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Καμία εμπιστοσύνη σε ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ. Οι θέσεις τους και το πλαίσιο δράσης που προτείνουν είναι άσφαιρα πυρά. Είναι ευθυγραμμισμένα με την κεντρική πολιτική γραμμή του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, αφού προβάλλουν ως διέξοδο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που είναι η γενεσιουργός αιτία της οικονομικής κρίσης.


Προσπαθούν να αφοπλίσουν την αγανάκτηση του λαού, αφού παρουσιάζουν τα ελλείμματα, το μνημόνιο και την τρόικα ως υπαιτίους για τη δεινή κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αθωώνοντας έτσι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δήθεν αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα.


Κρύβουν την αλήθεια, ότι όλα τα μέτρα που παίρνονται ήταν στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί αυτό απαιτούσε το συμφέρον των μονοπωλίων.



ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ σε ΟΛΟΥΣ τους ΔΗΜΟΥΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ


κανένας συνάδελφος στη ΔΟΥΛΕΙΑ. Παραμερίζουμε τον κυβερνητικό και


εργοδοτικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί το συμβιβασμό, την παραίτηση και την υποταγή.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ


ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10πμ


Όλοι στην προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη



H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου