15 Μαΐ 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΗ και στη συγκέντρωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 12.00 το μεσημέρι

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίον των κατακτήσεων των εργαζομένων με νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων: μείωση μισθών και συντάξεων, τσεκούρωμα επιδομάτων, κατάργηση ωραρίων, νέα φορολογικά βάρη, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.


H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το σχέδιο Νόμου για την «Ηλεκτρονική διαβούλευση», που συζητείται αυτή την περίοδο στην Βουλή αυξάνει το ωράριο εργασίας κατά 2,5 έως και 10 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή από 37,5 ώρες σε 40, και από 30 σε 40 για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση.


Ταυτόχρονα με τροπολογίες που κατέθεσε στο ίδιο νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να δίνουν ολόκληρη η μέρος της η καθαριότητα σε ιδιώτες.


Η επιδίωξη τους να μας γονατίσουν, να μας υποτάξουν να μη σηκώνουμε κεφάλι θα απαντηθεί. Και θα απαντηθεί με σχέδιο και με προοπτική από τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημα.


Το οφείλουμε στους αιματηρούς αγώνες που έδωσε η εργατική τάξη για να έχει κατακτήσεις και δικαιώματα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας ώστε να μην επιτρέψουμε να δουλέψουν στην εργατική ζούγκλα που διαμορφώνουν κυβέρνηση – ΕΕ – κόμματα του ευρωμονόδρομου.


Θα απαντηθεί με αποδυνάμωση, των κομμάτων που προωθούν αυτές τις πολιτικές. Τώρα πια έχουμε πειστεί σχεδόν όλοι ότι αυτοί δεν αλλάζουν. Θα αλλάξουμε εμείς θέση και στάση απέναντι τους. Θα περάσουμε στην απέναντι όχθη.


Θα απαντηθεί με απομόνωση και γύρισμα της πλάτης ακόμα ποιο πολύ στους εκπρόσωπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν μας ξεγελούν τα άσφαιρα πυρά των πλειοψηφιών σε ΑΔΕΔΥ – ΠΟΕ ΟΤΑ. Είναι ευθυγραμμισμένοι με την κεντρική πολιτική του κεφαλαίου και της κυβέρνηση. Προβάλουν ως διέξοδο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.


Καμιά ανοχή. Παίρνουμε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια μας γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια επιλογής άλλου δρόμου πέρα από τον δρόμο οργάνωση κινήματος ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΔΝΤ και του μνημονίου και με πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας σήμερα. Γι αυτό συνάδελφοι οργανώσουμε την πάλη μας με συζητήσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς με γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, αποφασίζουμε την μαζική και μαχητική μας συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 12 το μεσημέρι.


Με οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία να τσακίσουμε στην πράξη τους νόμους και τα μέτρα της κυβέρνησης. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΗ και στη συγκέντρωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 12.00 το μεσημέρι


H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου