16 Μαΐ 2011

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ. ΑΤΤΙΚΗΣ θα πραγματοποίηση την τρίτη 17 Μάη και ώρα 12.00 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ. ΑΤΤΙΚΗΣ θα πραγματοποίηση την τρίτη 17 Μάη και ώρα 12.00 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών πλατεία Κλαυθμόνος καταγγέλλοντας την αύξηση του ωραρίου εργασίας, την ιδιωτικοποίηση ολόκληρης η μέρος της καθαριότητας σε ιδιώτες, τις υποχρεωτικές μετατάξεις.


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που με τις τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις επιχειρεί την συνέχιση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση.


Συγκεκριμένα νομοθετεί


Α. Yποχρεωτικές μετατάξεις ‘πλεονάζοντος προσωπικού’ από Δήμους σε άλλο Δήμο η ΝΠΔΔ ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε δήμους που έχουν χρέη να οδηγήσουν σε εργασιακή περιπλάνηση ή και απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους


Β. Επαναφορά των εργολάβων στην καθαριότητα και νομιμοποίηση ακόμα και αυτών των δήμων που παρανόμως τους διατηρούσαν μέχρι σήμερα .


Γ. Μετατάξεις προσωπικού των ΟΤΑ σε όλο το δημόσιο στα πλαίσια της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και του χαρακτηρισμού υπάλληλοι του κράτους.


Και όλα αυτά μαζί με την αύξηση του ωραρίου απασχόλησης και ανοικτά τα θέματα του μισθολογίου και του ασφαλιστικού με την αναθεώρηση του κανονισμού βαρέων και ανθυγιεινών


Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο δεν αστειεύονται. Θέλουν να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω.


Απέναντι σε αυτά τα μέτρα η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας !!! και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ έχει περιορίσει τoν αγώνα στις αναποτελεσματικές στάσεις εργασίας μόνο για τους παιδικούς σταθμούς.


Τώρα χρειάζεται να βάλουμε στην άκρη κόμματα που εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Τώρα χρειάζεται να βάλουμε στην άκρη τiς συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης στις πλάτες μας πουλώντας κούφιο αγωνιστιλίκι.




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΗ


ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ



H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου