30 Δεκ 2016

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη στήριξη του στους συναδέλφους συμβασιούχους των Δήμων Πυλαίας Χορτιάτη.
Η κατά τα άλλα «θεοσεβούμενη» Διοίκηση του  Δήμου προκειμένου να υλοποιήσει την αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωση δεν δίστασε ακόμα και μέσα στις γιορτές, παραμονή πρωτοχρονιάς να απολύσει  και να ρίξει στην ανεργία 65 συναδέλφους συμβασιούχους. Μάλιστα το θράσος της δημοτικής αρχής δεν έχει όρια. Προκειμένου να τους τρομοκρατήσει τους απείλησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το πως θα ενεργήσει ο δήμαρχος. Άλλωστε η υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων αλλά και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και τη καταστολή.
Τη στιγμή που κάποιοι εκ των δημάρχων που υπερασπίζονται τη πολιτική του ευρομονοδρόμου «πιπιλίζουν» τους εργαζόμενους περί μονιμοποίησης συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και δήμαρχοι της ΝΔ τους απολύουν.   
Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και η πλειοψηφία των Δημάρχων είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού. Μοναδικός τους στόχος είναι το πως θα τσακίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ευρωπαίων εταίρων τους αλλά και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.
Συνάδελφοι ψηλά το κεφάλι δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς, δεν τρομοκρατούμαστε από απειλές ότι η Διοίκηση του Δήμου. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν διότι διεκδικούμε τη δουλειά μας και το μισθό μας. Οι εργαζόμενοι ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φοβούνται. 
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να οργανώσουν τον αγώνα τους και μέσα από μαζικές διαδικασίες να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και από αυτό το αίτημα να μην κάνουν βήμα πίσω.
Για ακόμα μια φορά εκφράζουμε την αγωνιστική ταξική συμπαράσταση μας και στήριξη μας στον αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων. Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου αλλά και όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους.
   


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ