12 Δεκ 2016

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-12-2106 ΣΤΙΣ 12:00 μ.μ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και σωματεία των δήμων την Τετάρτη 14/12/2016 στις 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Για ακόμα μια φορά η αστική δικαιοσύνη για λογαριασμό της κυβέρνησης επιχειρεί να ποινικοποιήσει τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες.
Συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείου Βόλου μέσα από μια στημένη διαδικασία καταδίκασε τους συναδέλφους Καρυδάκη - Τσαλούχα με έξι μήνες φυλάκιση διότι το 2012 πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του κλάδου ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις του Νόμο Μανιτάκη. Μάλιστα αφού από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες δεν πρόκυπτε κατηγορία ανέλαβε η πρόεδρος του δικαστηρίου να δημιουργήσει κατηγορίες αναπτύσσοντας ένα επικίνδυνο κατηγορητήριο για το πόσο οι υπηρεσίες καθαριότητας θα πρέπει να απεργούν.    
Και αυτή η απόφαση έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες άλλες αποφάσεις όπου η αστική δικαιοσύνη λειτουργεί για λογαριασμό της κυβέρνησης καταδικάζοντας εργαζόμενους που  αγωνίζονται, υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Επιχειρούν να φοβίσουν, να καθυποτάξουν τους εργαζόμενους, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς ώστε η κυβέρνηση, η ευρωπαϊκή ένωση αλλά και η εργοδοσία να περάσουν αναίμακτα τις στρατηγικές πολιτικές αποφάσεις που δεν είναι άλλες  από την  παρά πέρα συρρίκνωση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και την ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Αποτελεί τον προάγγελο το τι θα ακολουθήσει μέσα από τις επικείμενες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Τους προειδοποιούμε ότι η εργατική τάξη ούτε τρομοκρατείτε, ούτε εκφοβίζεται όσες καταδικαστικές αποφάσεις και αν πάρει η δικαιοσύνη τους. 
Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στη παράσταση διαμαρτυρίας, να απαιτήσουν να παρθεί πίσω η συγκεκριμένη απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου αλλά και κάθε άλλη απόφαση που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση.   






Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ