14 Δεκ 2016

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και σωματεία  δήμων  της Αττικής σήμερα  Τετάρτη 14/12/2016  πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν δέχτηκε κανένας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να συζητήσει με εκπροσώπους εργαζομένων.   Επιβεβαιώνουν με αυτή την τακτική τους ότι είναι απέναντι στους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πλειοψηφίας των δημάρχων  και ακολουθώντας επάξια των προηγούμενων κυβερνήσεων επιχειρεί να βάλει εμπόδια, να ποινικοποιήσει τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μην σηκώσουν κεφάλι μπροστά στα αντεργατικά μέτρα που περνάνε. Η αστική δικαιοσύνη για λογαριασμό της κυβέρνησης υπηρετεί πιστά αυτούς τους σκοπούς, με αποφάσεις όπως αυτή του Μονομελές Πρωτοδικείου Βόλου που μέσα από μια στημένη διαδικασία καταδίκασε τους συναδέλφους Καρυδάκη - Τσαλούχα με έξι μήνες φυλάκιση διότι το 2012 πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του κλάδου ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις του Νόμο Μανιτάκη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση  για το τι θα  ακολουθήσει μέσα από τις επικείμενες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο.
Τους προειδοποιούμε ότι η εργατική τάξη ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκφοβίζεται όσες καταδικαστικές αποφάσεις και αν πάρει η δικαιοσύνη τους. Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης δεν θα περάσει οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους  θα δώσουν την απάντηση τους.
Να παρθεί πίσω η συγκεκριμένη απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου αλλά και κάθε άλλη απόφαση που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση.   





Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ