23 Δεκ 2016

Κυβέρνηση και Δήμαρχοι κοροϊδεύουν τους συμβασιούχους.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
Με μοιρασμένους ρόλους σε ‘’καλούς’’ και ‘’κακούς’’ υπουργούς η Κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει τα νερά μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις της Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Γεροβασίλη για απολύσεις όσων συμβασιούχων συμπληρώνουν το 24μηνο και την μεταφορά στο αόριστο του νέου χρόνου της τροπολογίας για επίλυση του θέματος της απληρωσιάς συμβασιούχων που υπάρχει σε μια σειρά Δήμων.
Η τροπολογία που έφερε η υπουργός στην Βουλή ήρθε για να εξυπηρετήσει τις πιέσεις των Δημάρχων και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων. Συγκεκριμένα η τροπολογία αναφέρει. «Ότι εφόσον οι δήμοι έχουν προχωρήσει στην έκδοση πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και εφόσον οι παραταθείσες συμβάσεις δεν καλύπτουν τις οργανικές θέσεις τους δύναται να προσλάβουν τόσο προσωπικό (από τις νέες προκηρύξεις) που αντιστοιχεί σε αυτές εντός των δυνατοτήτων των προϋπολογισμό τους.»  
Η δε «εγκύκλιος» του Σκουρλέτη που ούτε αριθμό πρωτοκόλλου δεν είχε  καμιά βάση δεν έχει σε σχέση με τις αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην πληρωμή και στην παραμονή στην εργασία των συναδέλφων συμβασιούχων.
Υποκριτικό ρόλο παίζει και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε τα πάντα προκειμένου να μην παραταθούν οι συμβάσεις. Σήμερα με δεδομένο το πρόβλημα και προκειμένου να πεταχτεί η ευθύνη της απληρωσιάς και των  απολύσεων έρχεται και καλεί τους δημάρχους να προχωρήσουν στις διαπιστωτικές πράξεις.
Οι εργαζόμενοι όμως θυμούνται πολύ καλά τη στάση που κράτησε η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ το προηγούμενο διάστημα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού.
Στόχος τους να τσακίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, να τσακίσουν το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με πλήρη Μισθολογικά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα προκειμένου να ικανοποιήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Συναδέλφισσα /φε
Μπροστά σε αυτή την αντεργατική κατρακύλα κυβέρνησης και δημάρχων ένα και μόνο δρόμο έχουμε. Το δρόμο του αγώνα. Ο αγώνας των συμβασιούχων μας αφορά όλους. Ενιαία Μόνιμοι, Αορίστου, και Συμβασιούχοι θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμα μας στη δουλειά. Σήμερα στο στόχαστρο μπαίνουν οι συμβασιούχοι, το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπουν οι Μόνιμοι και οι Αορίστου μέσα από την αξιολόγηση δομών και εργαζομένων. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Να πούμε τέρμα στη κοροϊδία. 
Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι.
Καμία απόλυση.
Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι της 31/12/2017 και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.
Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ.

Όλοι στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και μαζική συμμετοχή στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΩΡΑ 12.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ .


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ