26 Μαρ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ


                                                                                                                                                      26 Μάρτη 2012
Την Τρίτη 27 Μάρτη οι Δήμαρχοι της Αττικής αποφάσισαν κινητοποίηση με 4ωρο κλείσιμο των δήμων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.
Πρόκειται για μια προσπάθεια να κρατήσουν τα προσχήματα μπροστά στην τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δήμοι εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής.
Οι Δήμαρχοι κινητοποιούνται με ένα αποπροσανατολιστικό πλαίσιο που συνδράμει στη στρατηγική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, τρόικα και δεν το αμφισβητεί, είναι δε χαρακτηριστικό ότι ζητάνε την δυνατότητα πρόσληψη συμβασιούχων και όχι μόνιμου προσωπικού, καθώς επίσης και την επέκταση των ανταποδοτικών λειτουργιών σε υπηρεσίες των Δήμων που σημαίνει το παραπέρα χαράτσωμα του λαού και των εργαζομένων
Την ίδια ώρα αποδέχονται τη συνολικότερη πολιτική περικοπών, διεκδικώντας μάλιστα και τα εύσημα ότι συνέδραμαν με τις παρακρατήσεις που έγιναν στα οικονομικά των δήμων, στην αντιμετώπιση του ελλείμματος.
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ επισημαίνει τις ευθύνες των οργάνων της τοπικής διοίκησης, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ που συμφωνούσαν στα μέτρα της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων των Δήμων, το πετσόκομμα των παρακρατημένων στα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ήταν πρωτεργάτες στο «στήσιμο» του «Καλλικράτη» που αποτελεί το βασικό εργαλείο επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Είναι λοιπόν υποκριτική η στάση που κρατούν, καθώς αποτελούν μέρος της ιδίας αντιλαϊκής πολιτικής είναι μοχλός που επιτίθεται στις λαϊκές ανάγκες, είναι αυτοί που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζομένους,  που τους απολύουν.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν:
Να πληρωθούν τώρα όλοι οι απλήρωτοι συνάδελφοι.
Αντιπαλεύουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, απαιτούμε την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
Να χρηματοδοτηθούν τώρα οι Δήμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Απαιτούμε τα δικαιώματα μας που απορρέουν από τον ιδρώτα και τον πλούτο που παράγουμε.
H Διοίκηση του Συνδικάτου