20 Μαρ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Συνάδελφοι                                                                                           Μάρτης 2012

Σήμερα η εργατική τάξη αντιμετωπίζει την πιο σκληρή και συντονισμένη επίθεση σε βάρος της, η εργατική οικογένεια ζει ένα μόνιμο εφιάλτη, μαστίζεται από τη φτώχεια, την εξαθλίωση αγκομαχά για να τα βγάλει πέρα.
Μειώνονται μισθοί και μεροκάματα, οι νέοι εργαζόμενοι είναι τα μεγάλα θύματα, καλούνται να κάνουν οικογένεια με 511 ευρώ μισθό μεικτά και 410 ευρώ καθαρά.
Συρρικνώνεται δραματικά η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μας αναγκάζουν να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για γιατρούς και  φάρμακα.
Τον κουτσουρεμένο μισθό και μεροκάματο επιβαρύνουν και τα δάνεια από το παρακαταθηκών ή το ταχυδρομικό ταμιευτήριο, η φοροληστεία, τα χαράτσια, η πληρωμή κοινωνικών δαπανών λόγω του περιορισμού τους και της ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών.
Δεν είναι η μοίρα μας συνάδελφοι η φτώχεια, η εξαθλίωση και η μόνιμη ανασφάλεια. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εξασφαλίζουν κέρδη στο κεφάλαιο. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των συνδικαλιστικών ηγεσιών, μεταξύ αυτών και των πλειοψηφειών της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΠΟΕ ΟΤΑ που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο τις στήριξαν.
Γι’ αυτό απαιτείται οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πολιτική τους.
Αυτή η κατάσταση δε γίνεται αποδεκτή από τους εργαζόμενους του κλάδου γι’ αυτό το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία τις επιτροπές αγώνα να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε δήμο σε κάθε χώρο δουλειάς.
Με μαζικές διαδικασίες να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ στις αρχές Απρίλη για να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τους μισθούς και τα μεροκάματα.
Άλλες παρεμβάσεις που προετοιμάζει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.
1) Στο Υπουργείο Υγειάς την Δευτέρα 26 Μάρτη και ώρα 1 το μεσημέρι για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ ο οποίος μας αναγκάζει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για γιατρούς και  φάρμακα.
2)  Στο Παρακαταθηκών και δανείων την Πέμπτη 29 Μάρτη και ώρα 1 το μεσημέρι γιατί μετά πετσόκομμα των μισθών μας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα δυσβάσταχτα χρέη  από τους τόκος των δανείων.

    Συνάδελφοι
Η ζωή ποτέ δεν πήγε μπροστά για την εργατική τάξη χωρίς σκληρούς αγώνες με την εργοδοσία, το κράτος και τους αστικούς νόμους που προστατεύουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Αυτοί είναι που λεηλάτησαν και λεηλατούν τον πλούτο της χώρας, τους εργαζόμενους, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον ιδρώτα του λαού. Αυτοί δημιουργούν τα χρέη.
Πριν από όλα θα εξαρτηθεί από τη δική μας αποφασιστικότητα.
Από την οργανωμένη δική μας απόφαση να πούμε ως εδώ και μη παρέκει.
Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους.
Απαιτούμε:
Όχι στα χαράτσια και τις περικοπές, διαγραφή των χρεών από τόκους, μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
Να υπογραφεί τώρα συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς μας
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους
    Συνάδελφε    
Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. Γιατί έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα που δε θα τα “διπλώνει”, δε θα κάνει κωλοτούμπες αλλά με ταξική συνέπεια θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει μπροστά στον αγώνα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


H Διοίκηση του Συνδικάτου