31 Ιαν 2019

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του στη μικρομεσαία αγροτιά που δίνει αγώνα επιβίωσης ενάντια στη φτώχια και στο ξεκλήρισμα που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση, ευρωπαϊκή ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι.
Καταγγέλλουμε την αυταρχική «κανονικότητα» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις χτες ήταν η δίκη των φοιτητών που διώκονται με ανυπόστατες και αναληθείς κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 16 Απρίλη του 2018. Χτες ασκήθηκε ποινική δίωξη σε πρωτοπόρους αγρότες και σέρνονται σε δίκη χωρίς καν να απολογηθούν.  
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που ποινικοποίησε τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, που έβαλε τα ΜΑΤ και χτύπησαν τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους εργάτες και καθημερινά στέλνει στα δικαστήρια όποιον ξεσηκώνεται. 
Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε νόμο που βάζει εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, που και επί ημερών της το σύνολο των απεργιών βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές, όπως στην COSCO.
Οι δήθεν προβληματισμοί της κυβέρνησης δεν πείθουν πια κανένα. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτή η βάρβαρη πολιτική δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τον εκβιασμό και τη καταστολή.
Για ακόμα μια φορά δηλώνουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στη μικρομεσαία αγροτιά και είμαστε σίγουροι ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν θα κάψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών. Αντίθετα θα συσπειρώσει γύρω από τα δίκαια αιτήματα τους και άλλα λαϊκά στρώματα.

Εργατιά-Αγροτιά Μια Φωνή και Μια Γροθιά



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ