4 Φεβ 2019

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΌ ΤΙΣ 11:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ (ΕΛΤΑ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ!
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στη στάση εργασίας την Τετάρτη 6 Φλεβάρη από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας και στη προσυγκέντρωση στις 12:00 π.μ. Μητροπόλεως και Φιλελλήνων (στα ΕΛΤΑ).
Ενώ κάθε τέσσερις μέρες έχουμε ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και κάθε πέντε ώρες έναν σακατεμένο συνάδελφο από τα εργοδοτικά εγκλήματα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται το τσεκούρωμα του Επιδόματος Βαρέων και Ανθυγιεινών (Β.Α.Ε.) κατά 32% στα πλαίσια της διαβόητης εναρμόνισης με ότι ισχύει στην ΕΕ!
Η κυβέρνηση ήδη έχει νομοθετήσει ότι από 1-3-2019 καταργούνται ΟΛΕΣ οι διατάξεις νόμου που προβλέπουν το ανθυγιεινό επίδομα (Ν 4512/18 άρθρο 398). Θέλει να αμφισβητήσει όχι μόνο το επίδομα, αλλά συνολικά το καθεστώς των Β.Α.Ε.        
Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Δεν θα τους αφήσουμε!
Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στο τσεκούρωμα των ήδη τσακισμένων δικαιωμάτων μας. Το παραμύθι της κυβέρνησης που δήθεν προσπαθεί και κάνει ότι μπορεί έχει δράκο για τους εργαζόμενους. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι εργοδότες – Δήμαρχοι και το μεγάλο κεφάλαιο που βλέπει τα εργατικά δικαιώματα να συνθλίβονται.
Με τον αγώνα μας να μην επιτρέψουμε στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να περικόψει το ανθυγιεινό σε αυτούς που σήμερα τους καταβάλλεται, αλλά να διεκδικήσουμε και την ένταξη και νέων κατηγοριών.


Η ΔΙΟΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ