24 Ιουλ 2013

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΥΛΙΚΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
             
                               
Με συνέντευξη του στο site aftodioikisi.gr ο Γιώργος Χαρίσης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεδιπλώνει σε συνδικαλιστικό επίπεδο την πολιτική του κόμματος του για περισυλλογή στελεχών της ΠΑΣΚΕ, που για χρονιά στήριζαν και στηρίζουν την υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών. Η προσπάθεια εντάσσεται στη δημιουργία του νέου εργατοπατερισμού της «αριστερής» διαχείρισης του καπιταλισμού που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε άνθρωποι σαν τον Μπαλασόπουλο του είναι χρήσιμοι !!!
Ο τίτλος της συνέντευξης για τη «δημιουργία ενός πλειοψηφικού ταξικού ρεύματος που θα αλλάξει τους συσχετισμούς στα συνδικάτα» πρέπει να προβληματίσει κάθε συνάδελφο που αγωνιά για την πορεία και την εξέλιξη της ταξικής πάλης για το πώς κάποιοι προσπαθούν πάνω σε αυτήν την αγωνία να παίξουν πολιτικά παιχνίδια χτίζοντας τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.
Η πείρα από τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού πρέπει να αξιοποιηθεί από τους εργαζόμενους.
Είναι επίσης άξιο προσοχής ότι το κάλεσμα στον Μπαλασόπουλο το κάνει ο Γ. Χαρίσης ο οποίος λόγω της διασπαστικής τακτικής της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ ΟΤΑ (της οποίας πρόεδρος είναι ο Μπαλασόπουλος) τον έχει αποκλείσει από αντιπρόσωπο τόσο στην ΠΟΕ ΟΤΑ όσο και από την ΑΔΕΔΥ. Σφάξε με αγά μου να αγιάσω που λέει και ο λαός.
Καλούμε τους συναδέλφους να προβληματιστούν και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτά τα μαγειρέματα. Να μαζικοποιήσουν τα σωματεία και τις γενικές συνελεύσεις.
Να «πετάξουν από το παράθυρο» όλους τους καρεκλοκένταυρους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Παλιού και νέου.
Να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, να βοηθήσουν να ανασυνταχτεί, να οργανωθούν στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, να ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΩΡΑ Επιτροπές Αγώνα σε κάθε τόπο και χώρο δουλειάς.
Να παλέψουν για ένα γνήσιο συνέδριο στην ΠΟΕ ΟΤΑ που θα το ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τα σωματεία και η ανάγκη της ενότητας όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και όχι οι μηχανισμοί του νέου εργατοπατερισμού.     
                                                 H Διοίκηση του Συνδικάτου