5 Ιουλ 2013

Καμία απόλυση - διαθεσιμότητα. Κανείς δημοτικός υπάλληλος στην ΕΛ.ΑΣ.



Συνάδελφοι
Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη δημοτική αστυνομία, αποδεικνύει ότι κανείς εργαζόμενος στους δήμους σήμερα δεν είναι στο απυρόβλητο.
Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ εντείνουν την αντιλαϊκή πολιτική τους σε βάρος των εργαζόμενων του κλάδου αποτελειώνοντας  μία και καλή τη μόνιμη και σταθερή δουλειά  αφού δεν διστάζουν να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους ανεξάρτητα αν είναι με ασφαλιστικά μέτρα, με προσωρινούς πίνακες, πλεονάζoν προσωπικό ή εργαζόμενοι στα ΝΠΔΔ.
Ολόκληρες υπηρεσίες των δήμων και του δημοσίου γενικότερα θα ιδιωτικοποιηθούν έτσι ώστε να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων.
Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών  - αντεργατικών νόμων.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους στους Δήμους και την Περιφέρεια να συμμετέχουν στη στάση εργασίας του Συνδικάτου ΟΤΑ τη Δευτέρα 8 Ιούλη από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 1:00. Κλιμακώνουμε με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούλη, ώρα 20:00 στο Σύνταγμα.
·        Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·        Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
·        Καμία απόλυση – καμία ιδιωτικοποίηση.
·        Κανένας μόνος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.   

                                      H Διοίκηση του Συνδικάτου