11 Ιουλ 2013

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ., ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Είναι ανάγκη να σημάνει γενικός ξεσηκωμός με οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, για να βάλουμε μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!
Τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι σφαγείο για κάθε εργατοϋπάλληλο. Η αντιλαϊκή επίθεση είναι σφοδρή, τσακίζει ότι εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει μέχρι σήμερα. Τα μέτρα δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Με το πολυνομοσχέδιο προωθείται και επίσημα από την Κυβέρνηση – Τρόικα - Πλουτοκρατία ένα «νέο μοντέλο» Δημόσιας Διοίκησης αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Οι αλλαγές αυτές δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στους δήμους και την Περιφέρεια, αφορούν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Να αναμετρηθούμε μαζί τους, με ταξική οργή, με οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, για μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!
Παραμερίζουμε αυτές τις δυνάμεις που αποπροσανατολίζουν και ταυτόχρονα εκφυλίζουν τους αγώνες μας, παίρνουμε την οργάνωση της πάλης στα χέρια μας, αλλά και το περιεχόμενο – πλαίσιο πάλης. Οργάνωσε τώρα τον αγώνα παντού, στο χώρο δουλειάς, σε κάθε γραφείο, σε κάθε υπηρεσία.
Συνάδελφοι, ο κλάδος πρέπει να απαντήσει ενωμένος στην βάρβαρη επίθεση Κυβέρνησης- τρόικας- κεφαλαίου. Η επίθεση θα έχει διάρκεια και ένταση. Θέλει αντοχή, ενότητα του κλάδου και ταξικά αταλάντευτο προσανατολισμό.
 Η ενότητα απαιτεί σωματεία που είναι οργανωτές της πάλης όλων των εργαζομένων, σωματεία που δε διαχωρίζουν σε μόνιμους και συμβασιούχους, σε «συνεταιριστές», «και με μπλοκάκι». Σωματεία που δε χορεύουν το χαβά του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της απεργοσπασίας, των μηχανισμών των Δημαρχών και του κράτους, της ανταγωνιστικότητας και της ανταποδοτικότητας των Δήμων, της κούφιας αντιμνημονιακής ρητορείας που βλέπει την Τρόικα άλλα όχι την ψυχή της, δηλαδή τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις ντόπιες και ξένες, το πολιτικό τους προσωπικό!  Απαίτησε:
·        Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο και επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·        Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
·        Καμία απόλυση – καμία ιδιωτικοποίηση.
·        Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.
·        Όχι στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
                                          H Διοίκηση του Συνδικάτου