25 Οκτ 2011

Μετά τις κινητοποιήσεις οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οκτώβρης 2011
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ χαιρετίζει τους συναδέλφους του κλάδου μόνιμους και συμβασιούχους που έδωσαν παλικαρίσια και αγωνιστικά την μάχη των πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων.
Που αντιστάθηκαν στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, στα ΜΑΤ και τους ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ. Χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που μαζικά και αγωνιστικά συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου και στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της 48ωρης πανεργατικής απεργίας 19-20 του Οκτώβρη με το μπλόκο του κλαδικού Συνδικάτου με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Δώσαμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση και την πλουτοκρατία, στους παρακρατικούς μηχανισμούς που επιχείρησαν να τσακίσουν το κίνημα μας να φοβίσουν τον αγωνιζόμενο λαό. Δεν τα κατάφεραν. Ο αντιδραστικός πολυνόμος μπορεί να ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι είναι εδώ για να τον κουρελιάσουν στην πράξη.
Θα ματαιώσουν με την πάλη τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε όλο τον κατασταλτικό μηχανισμό που έχει στην διάθεση της. Αστικά δικαστήρια, πολιτική επιστράτευση, και πρόθυμες δυνάμεις της κυβέρνησης όπως ο Περιφερειάρχης Αττικής και οι Δήμαρχοι, τσακίστηκαν από το ενωτικό πείσμα του κλάδου, την πίστη ότι δεν δίνει απλά μια ακόμη μάχη του κλάδου αλλά αγώνα ενιαίο, μέρος της ενιαίας πάλης λαού και εργαζομένων που δέχονται τον αδυσώπητο πόλεμο Κυβέρνησης- Πλουτοκρατίας-Ε.Ε και ΔΝΤ.
Και ο κλάδος μας βροντοφώναξε την λαϊκή απαίτηση να πέσει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, αποκάλυψε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, που με «αγωνιστικές» πιρουέτες και προσήλωση στην ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου, δίνουν «στον ληστή φαί και στον χωροφύλακα χαμπέρι».
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ψηλά το κεφάλι. Δεν παραιτούμαστε ούτε από το δίκιο μας, ούτε από τον μόχθο μας.
Σήμερα θεμελιώνουμε πιο στέρεα την ενότητα του κλάδου.
Ξεχωρίζουμε φίλους από εχθρούς. Γίνονται πιο ευδιάκριτοι οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης –Ν.Δ, των δυνάμεων που στήριξαν τον Καλλικράτη στην Τοπική και Περιφερική διοίκηση. Η ιδιωτικοποίηση και η επιχειρηματικότητα στους Δήμους και την Περιφέρεια, η άλωση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων μας, είναι δρόμος των επιχειρηματικών συμφερόντων και ο Καλλικράτης το εργαλείο τους.
Η διαχείριση και η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους ιδιώτες σήμερα, με προίκα τον φτηνό εργάτη, το χαράτσι του λαϊκού σπιτιού και την γενναία επιδότηση του ΕΣΠΑ , ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας στα συσσωρευμένα κεφάλαια και γι’αυτό συγκεντρώνει το «ενδιαφέρον» τους. Οι κραυγές για την δημόσια υγεία είναι το προκάλυμμα.
Σε αυτή την επίθεση Ν.Δ, το ΛΑΟΣ και το κόμμα της κας Μπακογιάννη δίνουν απλόχερα την στήριξη τους στην κυβέρνηση.
Η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι αυτές οι ηγεσίες ούτε μπορούν ούτε θέλουν να φτάσουν τον αγώνα μέχρι το τέλος.
Με μεγαλύτερη μαχητικότητα, να εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου, Ε.Ε. Ο εχθρός μας είναι αυτή η πολιτική και όσοι τη στηρίζουν.
Οι κινητοποιήσεις ανέδειξαν πιο αποφασιστικά την θέληση των συναδέλφων να πάρουν την υπόθεση της πάλης στα δικά τους χέρια.
Με μαζικές διαδικασίες και από τα κάτω, με μαζικές γενικές συνελεύσεις δεν επιτρέψαμε στις συμβιβασμένες ηγεσίες να μαγαρίσουν τον αγώνα μας. Την ώρα της πολιτικής επιστράτευσης, μας καλούσαν σε άτακτη υποχώρηση, απαντήσαμε μαζικά και αγωνιστικά, με αλληλεγγύη.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για ανατροπή των συσχετισμών δύναμης σε κάθε σωματείο με ενίσχυση των αγωνιστικών δυνάμεων, ενώνουμε όλους τους συναδέλφους κάτω από το κλαδικό σωματείο στην Αττική, για να ξεμπερδέψουμε μια ώρα γρηγορότερα με τις φωνές του κυβερνητικού συναινετικού συνδικαλισμού που μας έφερε με την πλάτη στον τοίχο.
Καμία απογοήτευση, ο θυμός και η αγανάκτηση να γίνει γρήγορα οργανωμένη δύναμη υπεράσπισης κάθε συναδέλφου που μένει απλήρωτος, που έρχεται η απόλυση του. Επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα να μείνει η εφεδρεία στα χαρτιά, κανένας να μην πληρώσει τα αντιλαϊκά χαράτσια, καμιά ιδιωτικοποίηση, για μεροκάματο και πλήρη δικαιώματα.
Όλοι για έναν και ένας για όλους. Με μεγαλύτερη δύναμη και πείρα να συνδέσουμε την πάλη της καθημερινότητας με την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στο σύνολο της. Να ανοίξει ο δικός μας δρόμος ανάπτυξης που έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Συντονίζουμε τη δράση μας με τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Με τους γονείς στους παιδικούς σταθμούς για να μην κλείσουν και απολυθούν οι εργαζόμενοι, με την λαϊκή οικογένεια και τις ανάγκες της για να μην κλείσουν οι υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, οι υπηρεσίες για τους γέροντες. Άμεση χρηματοδότηση τώρα των δήμων για την στήριξη της άνεργης οικογένειας, των παιδιών της.

H διοίκηση του Συνδικάτου