26 Μαρ 2011

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μάρτης 2011

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, καλεί τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να πάρουν μαζικά μέρος στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 31 Μάρτη και Παρασκευή 1 Απρίλη. Καλεί τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, καθώς και όλη την εργατική τάξη να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους με κάθε μορφή στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ απαιτεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη δικαιώματα και οι υπηρεσίες που προσφέρονται να είναι δημόσιες και δωρεάν.

Απαιτεί να μην παραδώσουν το πρόγραμμα στους ιδιώτες οι οποίοι θα προσφέρουν τις κοινωνικές υπηρεσίες, όχι δωρεάν όπως γίνεται μέχρι σήμερα αλλά έναντι αντιτίμου, να μεταφερθεί το Βοήθεια στο Σπίτι μαζί με το προσωπικό τους, στο αρμόδιο υπουργείο υγείας και πρόνοιας και όχι στους ΟΤΑ ή το χειρότερο στους ιδιώτες.

Να είναι πλήρως στελεχωμένο από ειδικευμένους στις αντίστοιχες ειδικότητες επιστήμονες, νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, που να έχει αποκλειστική εργασία την κάλυψη αυτών των αναγκών, με ενιαία, μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και αξιοπρεπή μισθό.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» να συντονίσουν τον αγώνα για τα δικαιώματά τους με όλους στους εργαζόμενους και να δημιουργήσουν το δικό τους μέτωπο πάλης για:

· Καμία απόλυση, μονιμοποίηση για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που προβλέπουν τη μερική ελαστική

και προσωρινή εργασία.