22 Μαρ 2011

Όλοι στην στάση εργασίας την Τέταρτη 23 Μάρτη από τις 11 έως το τέλος του ωραρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι στην στάση εργασίας την Τέταρτη 23 Μάρτη από τις 11 έως το τέλος του ωραρίου.

Όλοι στην συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Αθήνα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 11. 30 π.μ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Μάρτης 2011

Το Συνδικάτο συμπαραστέκεται στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζόμενων του δήμου Αθήνας και τους καλεί να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην τρομοκρατηθούν, να μην υποκύψουν, να συντονίσουν τον αγώνα τους και με τους άλλους συμβασιούχους για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Καταγγέλλουμε την εκφρασμένη πρόθεση του δημάρχου της Αθηνάς για την απόλυση των σημερινών συμβασιούχων εργαζομένων του δήμου και την ταυτόχρονη πρόσληψη άλλων με 8μηνη σύμβαση εργασίας.

Έτσι ο δήμαρχος επιδιώκει να στερήσει το δικαίωμα στην μόνιμη σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασίας στους σημερινούς συμβασιούχους και ταυτόχρονα να ανακυκλώσει την εργασιακή και πολιτική ομηρία με μια νέα παρτίδα ανέργων.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συναλλαγής ούτε να μπαίνει στον Προκρούστη των νομικών και νομικίστικων προσκομμάτων και των λεγόμενων πάγιων και διαρκών αναγκών με τα κριτήρια της κερδοφορίας του κεφαλαίου που προβάλουν οι άλλες δυνάμεις.

Το ασφαλές κριτήριο είναι οι αυξημένες λαϊκές ανάγκες και με βάση αυτό, η έμπρακτη εφαρμογή, του δικαιώματος στη σταθερή μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους.

Ο αγώνας των συμβασιούχων εργαζόμενων της Αθήνας είναι αγώνας που αφορά όλους μας γιατί είναι αγώνας για το δικαίωμα στην εργασία για όλους.

Η συμπαράσταση και η ενεργή αλληλεγγύη μας είναι σήμερα συνειδητό καθήκον μας και αποτελεί σοβαρή στήριξη του δικαίου αγώνα των συμβασιούχων.

· Καμία απόλυση, μονιμοποίηση για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που προβλέπουν τη μερική ελαστική και προσωρινή εργα

Όλοι στην στάση εργασίας την Τέταρτη 23 Μάρτη από τις 11 έως το τέλος του ωραρίου.

Όλοι στην συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Αθήνα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 11 30 π.μ

H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου