23 Μαρ 2011

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

Συνάδελφοι, Μάρτης 2011

Υποστηρίζουμε ότι η μόνη δίκαιη λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καταγγέλλουμε τις επιλογές των Δημάρχων, που μέσα από τον δήθεν προγραμματισμό των προσλήψεων δρομολογούν την απόλυση των συμβασιούχων, που εργάζονται και την πρόσληψη άλλων νέων συμβασιούχων συνεχίζοντας το καθεστώς ομηρίας.

Οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΣΥΝ αξιοποιούν τον νόμο του Ραγκούση (28/12/2009) που έβαλε οριστική ταφόπλακα στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Υποκρίνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, για να κρύψουν την απόλυτη συμφωνία τους με τις πολιτικές των κομμάτων, που τους στήριξαν και τους στηρίζουν.

‘Όλες οι διαδικασίες, που προβλέπονται δεν δίνουν λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων αλλά ανακυκλώνουν την ανεργία.

Είναι καθαρό ότι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, είναι να γιγαντώνουν τις στρατιές των συμβασιούχων και να διαιωνίζουν το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας. Από καιρό είναι έτοιμη η κυβέρνηση να υλοποιήσει προγράμματα που έχουν να κάνουν με την συνέχιση ευέλικτων μορφών εργασίας. Προσπαθούν να τις κρύψουν κάτω από νέα ονόματα «κοινωνική εργασία, εθελοντική εργασία, τοπικά προγράμματα στήριξης απασχόλησης για κατάρτιση, επιμόρφωση και απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (νέα μορφή stage) με συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές και νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ μέσο Δημοτικών επιχειρήσεων». Διαμορφώνουν το νέο εργασιακό καθεστώς με χειρότερους όρους για τους εργαζόμενους.

Τα παραπάνω αν συνδυαστούν και με τους απλήρωτους εργαζόμενους, που καθημερινά ο σχετικός κατάλογος των δήμων σε όλη Ελλάδα μεγαλώνει, φέρνει τους εργαζόμενους σε απόγνωση. Με πρόσχημα τη μείωση των κονδυλίων από την κυβέρνηση στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) καθώς και την καθυστέρηση έγκρισης των προϋπολογισμών από τα δημοτικά συμβούλια, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ προσπαθούν να συγκαλύψουν τα προβλήματα και φτάνουν στο να προβάλλουν σαν λύση για την πληρωμή των εργαζομένων από το ταμείο του σωματείου.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, αφού αποδέχεται αυτό τον νόμο σαν τη μόνη λύση για τις προσλήψεις των εργαζομένων. Στην συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών φάνηκε καθαρά ότι εδώ και καιρό έχει πάρει θέση στο πλευρό της κυβέρνησης. Δικά τους λόγια είναι «ότι ο νόμος Ραγκούση κινείται σε σωστή κατεύθυνση» ή «ότι δεν μπορεί να διαιωνίζονται τα ρουσφέτια» ή ότι πρέπει να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ή ότι είναι υπέρ της μοριοδότησης κ.α. Ποιος εξάλλου μπορεί να προσπεράσει το γεγονός ότι οι πλειοψηφίες σε ΠΟΕ ΟΤΑ & ΑΔΕΔΥ δεν προχωράνε σε τροποποίηση των καταστατικών τους, ώστε να έχουν δικαίωμα εγγραφής οι συμβασιούχοι στα σωματεία των μονίμων και από κοινού να παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Δεν μπορεί άλλο να κρυφτούν…

Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που υπονομεύουν το μέλλον τους. Φτάνει πια η κοροϊδία στους συμβασιούχους. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι υπόλογες και συνένοχες για τη σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Οι συμβασιούχοι τώρα πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους για το δικαίωμα τους στη σταθερή και πλήρη εργασία.

Ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη λύση, το μέλλον δε μπορεί να είναι οι συμβάσεις έργου ή οι άλλες μορφές ελαστικής απασχόλησης και η απλήρωτη δουλειά που εφαρμόζουν ή έχουν σκοπό να εφαρμόσουν. Να μπει φρένο τώρα στα σχέδια τους από τους συμβασιούχους. Να πάρουν αποφασιστική απάντηση κλιμακώνοντας τον αγώνα για:

· Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος συμβασιούχος.

· Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας.

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους

H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου