31 Δεκ 2021

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους συναδέλφους του Δήμου Κηφισιάς. Προπαραμονή της αλλαγής του χρόνου συνάδελφος μας οδηγός 52 ετών πατέρας δύο παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι του απορριμματοφόρου από παθολογικά αίτια.

Γίνεται πλέον αντιληπτό η αναγκαιότητα των προληπτικών εξετάσεων και της ύπαρξης Ιατρών Εργασίας σε μόνιμη βάση στους δήμους. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Στη μεγάλη πλειοψηφία των δήμων προληπτικές εξετάσεις δεν γίνονται με υπαιτιότητα των δημοτικών αρχών. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Γιατρούς Εργασίας, όπου στους περισσότερους δήμους είναι με συμβάσεις. Το ζήτημα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων οι δημοτικές αρχές το βλέπουν ως κόστος. Ένα κόστος που  προσπαθούν με κάθε τρόπο να το περιορίσουν.

Καλούμε τα Σωματεία τώρα να απαιτήσουν προληπτικές εξετάσεις για το προσωπικό. Να μην υπάρχει δήμος που δεν θα έχει Μόνιμο Γιατρό Εργασίας, άμεσα να προχωρήσουν στη δημιουργία επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας.

Για ακόμα μια φορά εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου.

 

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ