22 Δεκ 2021

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εργοδοσίας και κυβέρνησης να καταστείλουν τον αγώνα των εργαζόμενων στα Πετρέλαια Καβάλας (CAVALA OIL) με επέμβαση των ΜΑΤ στο χώρο του εργοστασίου και προσαγωγές εργαζομένων που αγωνίζονται.

Έτσι προχωράει η «νέα εποχή επενδύσεων, απασχόλησης, εξέλιξης και ανάπτυξης προς όφελος της εταιρίας και των εργαζομένων της, της τοπικής κοινωνίας και της Ελλάδας μας». Οι περιβόητες επενδύσεις που χρηματοδοτούνται με πακτωλό χρημάτων από τα διάφορα πακέτα, που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός, στηρίζονται στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, στις τροποποιήσεις συμβάσεων με δυσμενέστερους όρους για τους εργαζόμενους, στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Όλα αυτά, δηλαδή, που αντιμετωπίζουν τώρα οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας και παλεύουν ενάντιά τους.

Κράτος και εργοδοσία, με λυμένα τα χέρια από τα αντεργατικά νομοθετήματα τύπου νόμου Χατζηδάκη, ποινικοποιούν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για τα δικαιώματα και τη ζωή του. Φτάσαν να πετάξουν φωτοβολίδα κρότου – λάμψης μέσα στα διυλιστήρια (!) απειλώντας την υγεία, την ασφάλεια των εργαζομένων και όλης της περιοχής.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συνάδελφοι που έχουν προσαχθεί και να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει το χώρο.

Απαιτούμε να μην προχωρήσει το σχέδιο της εταιρείας για τις διαθεσιμότητες των εργαζόμενων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαια αγώνα των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας.

                                          


                                                Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ