22 Δεκ 2021

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!! ΠΕΜΠΤΗ 23 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΚΤΗΡΙΑ ΠΡΟΚΑΤ, ΑΙΘΟΥΣΑ 2)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021 στα δικαστήρια της Ευελπίδων συνεχίζεται η δίκη των μελών του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, Βασίλη Γκιτάκου και Γιάννη Καπράλου, καθώς και των συνδικαλιστών Κατερίνας Γιαννούλιας και Μάριου Κατσουρού, που κατηγορούνται από τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και τέσσερις αντιδημάρχους, γιατί τόλμησαν τον Ιούλιο του 2017 μαζί με εργαζόμενους του δήμου, εκπρόσωπους δημοτικών παρατάξεων και δημότες, να υπερασπιστούν την τότε αντιπρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων στην αυθαίρετη και εκδικητική πειθαρχική δίωξη, που έφτανε στο βαθμό της απόλυσης της.

Από τα χαρακτηριστικά της πρώτης ημέρας της δίκης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 17 Δεκέμβρη, ήταν  ο δήμαρχος Αλίμου να παρομοιάσει την συνδικαλιστική δράση των «κατηγορουμένων», που είναι όλοι γνωστοί αγωνιστές κατά του φασισμού – ρατσισμού και υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων, με την δράση των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης χρυσής αυγής, προφανώς για να αναδείξει προσχηματικά ένα δημοκρατικό προφίλ αλλά και για να απεμπολήσει το προσωνύμιο του φασίστα που πολλοί του προσάπτουν από την συνεργασία του στο δημοτικό συμβούλιο Αλίμου με τον εκπρόσωπο των χρυσαυγουλων στην τοπική διοίκηση.

Οι αντιφάσεις που υπέπεσαν τόσο ο δήμαρχος, των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας,  Ανδρέας Κονδύλης, όσο και οι δύο εκ των τεσσάρων αντιδημάρχων που κατέθεσαν την πρώτη ημέρα της δίκης, καθώς και οι αοριστολογίες και τα ξεδιάντροπα ψεύδη που χρησιμοποίησαν για να «δέσουν» το κατηγορητήριο, δεν αφήνουν κανέναν περιθώριο άλλης σκέψης ότι  πρόκειται για δίκη «ποινικά κολάσιμων πράξεων» παρά μόνο ότι πρόκειται ξεκάθαρα για κατασκευασμένες και κακά σκηνοθετημένες κατηγορίες που στόχο έχουν την ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Το μένος του δημάρχου Αλίμου για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ευρέως γνωστό από τις μηνύσεις και τα εξώδικα κατά εργαζομένων, συνδικαλιστών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Πρόσφατα μάλιστα προχώρησε αναίτια σε μήνυση δύο διευθυντών λυκείων και 35 καθηγητών σε σχολεία του Αλίμου. 

Μπορεί η εργοδοσία – δήμαρχοι, να λύνει το ζωνάρι της με τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη, αλλά την ίδια στιγμή έχει απέναντί της χιλιάδες εργαζόμενους και εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που δίνουν τη μάχη με καλύτερους όρους. Δεν τους βγήκε η υπονόμευση του αγώνα, όπως δεν θα τους βγει και η επιδίωξη να βάλουν στο «γύψο» τα συνδικάτα και τους αγωνιστές συναδέλφους.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ που στηρίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα διωκόμενα συνδικαλιστικά στελέχη, καλεί την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021 στις 9:00 το πρωί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, έξω από το κτήριο προκάτ (αίθουσα 2), για να καταργήσουμε στην πράξη την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων που την στηρίζουν και θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο.

Νικάμε την τρομοκρατία τους, τον φόβο μας να ‘χουν!!!


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ