27 Δεκ 2019

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί στο ακέραιο τις υποσχέσεις της προς τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές. Μετά τα δώρα που τους έκανε μέσα από το προϋπολογισμό, τη σειρά ελαφρύνσεων και τις μειώσεις στους φόρους προκειμένου να ικανοποιήσει τη κερδοφορία τους, ετοιμάζεται να τους κάνει και ένα ακόμα δώρο, επιδιώκει να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο σχεδιάζει και νέα επίθεση υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ήδη προανήγγειλε τις αντιδραστικές ανατροπές στη κοινωνική ασφάλιση, το ξεσπίτωμα σειράς λαϊκών οικογενειών από τους πλειστηριασμούς όπου θα ενταθεί στο άμεσο μέλλον, το προηγούμενο διάστημα ψήφισε τη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, παράλληλα ετοιμάζει και σειρά νόμων για τη παρά πέρα εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, της ενέργειας κ.λ.π.
Και όλα αυτά για να επιτευχθούν απαιτούν σιγή νεκροταφείου. Νόμος και τάξη. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία θα ζητούν άδεια για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Δεν πρέπει να περάσει η προπαγάνδα τους. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για το κλείσιμο των μαγαζιών φταίνε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Λένε ψέματα ότι τα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας κλείνουν εξ αίτιας των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Στις υπόλοιπες περιοχές που δεν έχουμε διαδηλώσεις γιατί κλείνουν; Δυστυχώς για αυτούς ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν τους πέρασε. Τα μαγαζιά δεν τα κλείνουν ούτε οι διαδηλώσεις, ούτε οι συγκεντρώσεις. Τα μαγαζιά τα κλείνουν οι πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις προκειμένου να ικανοποιήσουν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και τα πολυκαταστήματα.
Τους προειδοποιούμε για ακόμα μια φορά να μην τολμήσουν να φέρουν τέτοιο απαράδεκτο νόμο, θα μας βρουν μπροστά τους. Και να είναι σίγουροι ότι θα είμαστε χιλιάδες.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, με το που θα φέρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο έκτρωμα θα πρέπει να πάρει μαχητική, αγωνιστική απάντηση.
Είναι γελασμένοι οι κύριοι της κυβέρνησης ότι θα βάλει τα σωματεία στη γυάλα

.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ