28 Σεπ 2018

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα δικαστήρια σέρνονται για ακόμα μια φορά συνδικαλιστές γιατί αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα 1 του Οκτώβρη δικάζονται τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ ανάμεσα και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ γιατί υπερασπίστηκαν στις περσινές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.
Την επόμενη μέρα 2 του Οκτώβρη ξανά δικάζονται οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με στημένο κατηγορητήριο γιατί εναντιώθηκαν στις δηλώσεις του Βρούτση ότι το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχθηκε πάνω σε ρουσφέτια και σε πελατειακές σχέσεις.
Σήμερα που η ζωή των εργαζομένων επιδεινώνεται εξ’ αιτίας της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αυταρχισμό και τη καταστολή. Έτσι αντιμετωπίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ την επαναφορά στην «κανονικότητα».
Η κυβέρνηση μετά τη ψήφιση του νόμου για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία συνεχίζει τη προσπάθεια των προηγούμενων κυβερνήσεων να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους προκειμένου να μην σηκώνουν κεφάλι να μην διεκδικούν. Θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται φαίνεται ότι θα είναι τόσο δίκαιη που με την τρομοκρατία και με το βούρδουλα των διώξεων θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι το οι ταξικές δυνάμεις δεν μασάνε ούτε από δικαστήρια, ούτε από διώξεις.
Καταγγέλλουμε τη προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποίηση την οργάνωση και την δράση των αγώνων. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους 


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ