5 Σεπ 2018

ΠΡΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά βρίσκονται, όπως κάθε χρόνο, αντιμέτωπες με το πρόβλημα της αναζήτησης μιας θέσης στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Πάνω από 67.000 βρέφη και παιδιά αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ από τις 161.360 αιτήσεις, το πολυπόθητο voucher πήραν μόλις 93.611, εκ των οποίων οι 23.988 είναι θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Ο αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος αν προσθέσει κανείς και τις οικογένειες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Και όλα αυτά την ώρα που ήδη οι δομές ειδικά για βρέφη είναι απολύτως ανεπαρκείς στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα και όσες οικογένειες με βρέφη έχουν λάβει voucher να κινδυνεύουν να μην βρουν κατάλληλη δομή.
Για μια ακόμη χρονιά η κρατική χρηματοδότηση αφορά σε ψίχουλα,  οι δημόσιες δημοτικές δομές συρρικνώνονται αντί να διευρύνονται, το προσωπικό τους παραμένει μόνιμα ανεπαρκές και στη διαρκή ομηρία των συμβάσεων. Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πανηγυρίζει την έξοδο από τα μνημόνια, όμως η επιστροφή στη κανονικότητα, η ανάπτυξή τους, σημαίνει για χιλιάδες οικογένειες αδυναμία να πάνε τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τους συλλόγους γονέων των παιδικών σταθμών, την Ομοσπονδία Γονέων και την Οργάνωση Γυναικών Ελλάδος αλλά και κάθε γονέα που το παιδί του έμεινε εκτός παιδικών σταθμών σε σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου Χρυσάφη 10 Ηλιούπολη (πλησίον του σταθμού μετρό Ηλιούπολης) τη ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 9-9-2018 στις 11:00 το πρωί για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και να οργανώσουμε τον αγώνα μας μαζί γονείς και εργαζόμενοι στους δήμους.
Σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο δεν πρέπει να αποδεχθούμε κάθε χρόνο χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, να μην υπάρχουν κατάλληλες δομές, επαρκές προσωπικό, εκτεταμένη εργασιακή ανασφάλεια. Πρέπει να βάλουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες για προσχολική αγωγή δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με επαρκή χρηματοδότηση, κατάλληλη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, στελέχωση με μόνιμο επιστημονικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ