6 Σεπ 2018

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη στις 7μμ στην Ομόνοια!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Παρά τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης περί τέλους των μνημονίων και επιστροφής στη κανονικότητα οι 700 και πλέον μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είναι εδώ, οι ελαστικές μορφές εργασίας είναι εδώ, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι εδώ, τα χαράτσια είναι εδώ, οι περικοπές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία στους Δήμους είναι εδώ.
Το κυβερνητικό αφήγημα για τάχα φιλολαϊκή στροφή της πολιτικής μετά τη «λήξη» των μνημονίων είναι σαθρό από τα θεμέλιά του. Μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι δεν πρόλαβε να αλλάξει την άσχημη κατάσταση που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά  μέσα σε 3,5 χρόνια πρόλαβε να ψηφίσει δεκάδες μνημονιακούς νόμους, πρόλαβε να κόψει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, πρόλαβε να αυξήσει τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς στο 2%, περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ, πρόλαβε να απολύσει 9.000 χιλιάδες συμβασιούχους στους δήμους, πρόλαβε να εφαρμόσει την αντιδραστική αξιολόγηση που θα οδηγήσει σε απολύσεις. Το πρόβλημα δεν είναι τι δεν πρόλαβαν να κάνουν, αλλά το τι επέλεξαν να κάνουν. Συνέχισαν τον ίδιο καταστροφικό για το λαό μας δρόμο που είχαν ετοιμάσει οι προηγούμενοι. Γιατί είναι το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό των ίδιων άνομων, μεγάλων, επιχειρηματικών συμφερόντων. Και παρά τα πλαστά διλήμματα και τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με το δίπολο «πρόοδος - συντήρηση», ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ τσακώνονται για το ποιος μπορεί να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική αποτελεσματικότερα, να την πάει ένα βήμα παραπέρα.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει οδηγήσει την εργατική τάξη και τον λαό στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν πλήρως τα έργα υποδομών με αποτέλεσμα όταν βρέχει να πνιγόμαστε και όταν κάνει ζέστη να καιγόμαστε.
Για μία ακόμα χρονιά δεκάδες χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών, οι συνάδελφοι παραμένουν στην εργασιακή ομηρία των συμβάσεων, δομές προσχολικής αγωγής κρίνονται ακατάλληλες και κλείνουν. Οι συμβασιούχοι οδηγούνται στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου απολύονται. Οι ιδιωτικοποιήσεις σε ηλεκτροφωτισμό, καθαριότητα, πράσινο, φύλαξη γενικεύονται. Τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται όσο οι υποδομές καταρρέουν λόγο της έλλειψης προσωπικού. Πρόσφατα έχασε τη ζωή του συνάδελφος σε απορριμματοφόρο γιατί τον τσίμπησε σφήγκα στην ανατολική Αττική που δεν υπάρχει ούτε νοσοκομείο. Οι δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας γενικεύονται. Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους δουλεύουν για 420 και και 490 ευρώ το μήνα.
Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!
Επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζουν! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ, ΕΕ.Έχουμε πείρα. Έχουμε πληρώσει αρκετά το «μικρότερο κακό». Απαιτούμε αγωνιστικά το δικό μας καλό! Δεν είμαστε μόνοι. Συμμετέχουμε μαζικά με χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, αυταπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. στις 13 Σεπτέμβρη στις 7μμ στην Ομόνοια!

Απαιτούμε και Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα για:
     Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
     Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
     Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
     Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς, τη καθαριότητα, τις διοικητικές υπηρεσίες, στις κοινωνικές δομές και γενικά για το σύνολο των υπηρεσιών.
     Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
     Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
     Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
     Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
     Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
     Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, στους ΟΤΑ, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
     Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
     Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!
    
 Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ