7 Σεπ 2017

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς άρχισαν και οι απολύσεις εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς των δήμων. Συγκεκριμένα στο Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού η Δημοτική Αρχή απέλυσε 9 από τους 18 εργαζόμενους μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Την ίδια στιγμή που χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών μένουν εκτός παιδικών σταθμών, οι πολιτικές της ΕΕ που με συνέπεια υλοποιεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι πρόθυμες Δημοτικές Αρχές, οδηγούν στην περαιτέρω αποψίλωση των παιδικών σταθμών από εργαζόμενους. Μετά τα voucher, μέσω των οποίων η κυβέρνηση επιδότησε με ζεστό κρατικό χρήμα ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, τώρα οι κυβερνητικές εξαγγελίες αποκαλύπτουν τους σχεδιασμούς της για εκχώρηση των παιδικών σταθμών στη κοινωνική συνεταιριστική οικονομία, προδιαγράφοντας ένα ζοφερό μέλλον για γονείς και εργαζομένους που θα κληθούν, οι μεν πρώτοι να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε υποβαθμισμένους παιδικούς σταθμούς, ενώ οι δεύτεροι να εργάζονται για ψίχουλα χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα.
Eευρωπαϊκή Ένωση και κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τις δομές και τις υπηρεσίες για τη φροντίδα και την αγωγή βρεφών και νηπίων ως «εργαλείο» για την αύξηση των ποσοστών απασχόλησης των γυναικών και ως έναν τρόπο διαχείρισης των αυξανόμενων διαστάσεων του φαινομένου της παιδικής φτώχειας. Ο ρόλος των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών δεν πρέπει να περιορίζεται στη φύλαξη των βρεφών και των νηπίων κατά τις ώρες εργασίας των γονιών, ούτε στη στοιχειώδη προνοιακή φροντίδα, όπως είναι η παροχή ενός πιάτου φαγητού, στο πλαίσιο της διαχείρισης της φτώχειας των λαϊκών οικογενειών και των συνεπειών που έχει στα παιδιά της. Η ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών συνδέεται άμεσα με το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή.
Καλούμε όλα τα σωματεία στους δήμους σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και τις οργανώσεις των γυναικών να οργανώσουν τον κοινό αγώνα αναλαμβάνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες ανά περιοχή για: 
Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Με γενναία και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε εισφοράς των γονιών. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά - εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
Κανένα αποκλεισμό παιδιού εργαζόμενου σε δήμο ή περιφέρεια από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Άμεσα τα Σωματεία να ενημερώσουν τους εργαζόμενους με προγράμματα ΕΣΠΑ για τις εξελίξεις και να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των Δημοτικών Αρχών, για την άμεση επαναπρόσληψή τους!



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ