15 Σεπ 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 19 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:30 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες /φοι τη προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση προχώρησε στη κατάθεση τροπολογίας στη βουλή όσο αφορά την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία με σκοπό να εκβιάσει τους εργαζόμενους προκειμένου να κλείσει τις δεσμεύσεις της προς τους θεσμούς εν όψη και της τρίτης αξιολόγησης.
Καλεί τους προϊσταμένους και τους διευθυντές ή να προχωρήσουν άμεσα διαφορετικά δεν θα έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη.
Η κυβέρνηση και μέσα από την αντιδραστική αξιολόγηση στοχεύει στη δημιουργία ενός κρατικού μηχανισμού πλήρους στοιχισμένου στη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και στους στόχους του κεφαλαίου. Θέλει τους εργαζόμενους πειθήνια όργανα, να μην μπορούν να αντιδράσουν στις εντολές της κυβέρνησης , ευρωπαϊκής ένωσης κ.λ.π.
Σκοπός και αυτής της αξιολόγησης δεν είναι η δημιουργία ενός κρατικού μηχανισμού καλύτερου, ποιοτικότερου προκειμένου να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. Σκοπός και στόχος είναι το πως θα περάσουν μεγάλα «φιλέτα» του δημοσίου στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να εξυπηρετηθεί ή ακόμα και να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η κυβέρνηση αποδεικνύει το βρώμικο ρόλο της. Μέσα και από αυτή τη τροπολογία επιδιώκει να περάσει ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
·        πετάει το μπαλάκι της “αξιολόγησης” στους προϊσταμένους και διευθυντές, επιδιώκει να τους χρησιμοποιήσει με ωμό εκβιασμό ως πολιορκητικό κριό.
·        επιδιώκει να διαιρεθούν και να φαγωθούν μεταξύ τους οι δημόσιοι υπάλληλοι.
·        τιμωρεί όσους υλοποιούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν στην “αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης”, επιτίθεται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.
Απέναντι σε αυτό το ωμό εκβιασμό δεν πρέπει να κάνουμε πίσω.
Όσο και να θέλει η κυβέρνηση να διαφοροποιηθεί από το νόμο Μητσοτάκη, ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί συνέχεια του. Τεράστια είναι η ευθύνη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και συγκεκριμένα της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ. Μπορεί σήμερα να «βγαίνουν στα κεραμίδια»  κάτω από τη πίεση των συναδέλφων και του ταξικού κινήματος αλλά μη ξεχνάμε ότι συγκεκριμένος νόμος αποτελεί πρόταση τους μαζί με το Διοικητικό Επιμελητήριο.
Από τη μεριά μας ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά, δεν είμαστε απέναντι γενικά και αόριστα στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με τη κοπάνα και τη τεμπελιά. Είμαστε απέναντι στο συγκεκριμένο σύστημα που έχει τιμωρητικό χαρακτήρα αφού είναι άμεσα συνδεδεμένο και με το μισθό και με την εξέλιξη του υπαλλήλου και ουσιαστικά έρχεται να υπηρετήσει τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τα σωματεία των δήμων άμεσα να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για το σκοπό και το ρόλο της αξιολόγησης και τη στοχοθεσίας αλλά και συνολικά για το πακέτο της τρίτης αξιολόγησης. Παράλληλα καλεί και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 19 του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ από τις 12:30 μέχρι το τέλος ωραρίου και να δώσουν δυναμικό παρών στις 13:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ