11 Σεπ 2015

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με την οργάνωση του αγώνα μας μέσα από τις επιτροπές στους δήμους, τις κατά τόπους  παρεμβάσεις μας τόσο στις Δημοτικές Αρχές αλλά και στους τοπικούς ΟΑΕΔ αλλά και την δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Παρασκευή 4-9-2015 του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με τους εργαζόμενους στα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ήρθαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα
Με εγκύκλιο του το υπουργείο με αρ. πρωτ. 414/9-9-2015 διευκρινίζει:
Α) Ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) οι οποίοι υπέστησαν εργατικό ατύχημα συνεχίζουν να αμείβονται χωρίς καμία διακοπή και χωρίς υποχρέωση να αναπληρώσουν τις ημέρες κατά τις οποίες απουσιάζουν λόγω του εργατικού ατυχήματος από την θέση που έχουν τοποθετηθεί.
Β) Ότι σε καμία περίπτωση δεν αναστέλλονται οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις των επιβλεπόντων φορέων, καθώς και οι θεμελιώδεις έννοιες της Εργατικής νομοθεσίας και της προστασίας των εργαζομένων. Δηλαδή ότι και οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους (άδειες κανονικές και αναρρωτικές, μέσα ατομικής προστασίας κ.λ.π.)
Γ) Ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μήνα) ακολουθούν το ίδιο ωράριο με το Μόνιμο Προσωπικό.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ τη Πέμπτη 10/9/2015 ξανά πραγματοποίησε και νέα παρέμβαση  αποσπώντας από την ηγεσία του υπουργείου τη δέσμευση ότι θα καταβληθεί άμεσα το σύνολο των μισθών στους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας με την προϋπόθεση ότι έχουν σταλεί τα παρουσιολόγια από τους Δήμους στον ΟΑΕΔ.
Συνάδελφοι σσες 5μηνίτες με τη δυναμική πετυχημένη κινητοποίηση της Παρασκευής έγινε το πρώτο βήμα. Αποδείξαμε ότι δεν κάνουμε πίσω, δεν σταματάμε εδώ, δεν μας τρομάζει η εργοδοτική τρομοκρατία. Ενιαία όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε, ακόμα πιο εντατικά, δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Τίποτα δεν μας χαρίσθηκε όλα κατακτήθηκαν ύστερα από οργανωμένους αγώνες.  Φέρνουμε τα πάνω κάτω.  Δημιουργούμε επιτροπές σε κάθε Δήμο πλάι στα ταξικά Σωματεία αλλά και στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Τιμωρούμε και με τη ψήφο μας και με τον αγώνα μας όλους αυτούς που θέλουν να επιβάλουν τη αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  διευρύνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.  Αυτούς που μας θέλουν να είμαστε μισοάνεργοι ή μισοεργαζόμενοι παρακαλώντας για ένα πιάτο φαί. Δεν κάνουμε πίσω από το δικαίωμα μας στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.      





H Διοίκηση του Συνδικάτου