1 Σεπ 2015

ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

                                                                                 Αθήνα 1-9-2015   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ  για την φετινή σχολική χρονιά η κυβέρνηση  με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει την δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών  και για την επόμενη 2016/17 περνάει  στο καθεστώς που διέπει συνολικά τις συμβάσεις στους Δήμους και που απαγορεύει μόνιμες προσλήψεις για το προσωπικό και ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΤΑ 10% κάθε χρόνο κάθε είδους προσωρινές συμβάσεις που σημαίνει ότι οι καθαρίστριες απολύονται για να μην επαναπροσληφθούν!!                       
Ορισμένες Δημοτικές Αρχές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις των καθαριστριών, με πρόσχημα ότι «υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι και έχουν και αυτοί δικαίωμα να διεκδικήσουν μία θέση», ή ότι είναι «απαράδεκτο» οι καθαρίστριες να διεκδικούν να μην απολυθούν και να γίνουν οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τέτοιες αντιλήψεις και απαιτούμε άμεση επαναπρόσληψη όλων των καθαριστριών, εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη  στο αγώνα τους για σταθερή και μόνιμη δουλεία για όλους.
Καλούμε τις εργαζόμενες να βγάλουν συμπεράσματα, να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις  και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ τους και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα τους στη δουλειά.


                                         H Διοίκηση του Συνδικάτου