23 Σεπ 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Τετάρτη 23/9/2015 στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 7.00 μμ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι ανταγωνισμοί και οι πόλεμοι των καπιταλιστών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών δρόμων είναι η αιτία για τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από τις χώρες τους.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις, διαχρονικά, έχουν τεράστια ευθύνη γι αυτούς τους πολέμους είτε με την ενεργό συμμετοχή της χώρας στέλνοντας Έλληνες φαντάρους όπου απαιτούν οι «σύμμαχοι μας» σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είτε δίνοντας γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών.
Την ίδια στιγμή που συναποφασίζουν το μακέλεμα των λαών προκλητικά και «α λα καρτ» ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα του Δουβλίνου και της Σένγκεν για να «αποκτήσουν» φτηνό εργατικό δυναμικό για τις αστικές τάξεις των χωρών τους.
Το ταξικό κίνημα και ο λαός έχουν αποδείξει ότι στέκονται αλληλέγγυα στον πόνο των προσφύγων. Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, είναι άνθρωποι ξεσπιτωμένοι, τους έχουν εκμεταλλευτεί, τους έχουν σκυλοπνίξει και συνεχίζουν να τους ταλαιπωρούν για να τους κάνουν σύγχρονους δούλους.
Δεν το ανεχόμαστε.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγώνα για:
Ø Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
Ø Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια.
Ø Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή-ταυτοποίηση, στέγαση-σίτιση-περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
Ø Άμεση χρηματοδότηση από ΟΗΕ και ΕΕ.
Ø Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Σένγκεν.
Ø Όχι σε νέες επεμβάσεις σε τρίτες χώρες με πρόσχημα δήθεν το χτύπημα των διακινητών. Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα που μόνο περιπλέκουν και οξύνουν το πρόβλημα, παρά οδηγούν στην επίλυση του.
Ø Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές αποστολές και επεμβάσεις των ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ σε τρίτες χώρες
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Τετάρτη 23/9/2015 στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 7.00 μμ


Η Διοίκηση του Συνδικάτου