24 Ιουλ 2015

Παρέμβαση στη ΠΕΔΑ για την υποβάθμιση των Κοινωνικών δομών και την απλήρωτη εργασία

                                                                                                                   Αθήνα 24-7-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σήμερα Παρασκευή 24-7-2015 πραγματοποίησε παρέμβαση στη ΠΕΔΑ σχετικά με τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στους Δήμους.

Με συγκεκριμένα παραδείγματα  αναδείξαμε το ζήτημα της υποβάθμισης των κοινωνικών δομών και ιδιαίτερα στο κομμάτι των παιδικών σταθμών αλλά και της απλήρωτης  εργασίας.

Αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν οι Δημοτικές Αρχές εξαιτίας της τυφλής υπακοής στους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους των κυβερνήσεων αλλά και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τους καλέσαμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες γιατί τα προβλήματα το επόμενο διάστημα θα οξύνονται με βάση το νέο μνημόνιο που υπόγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ μας δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρέμβει στα εσωτερικά διαχείρισης των δήμων, αναγνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία λειτουργεί ως μάνατζερ προσαρμόζοντας τις πολιτικές τους ακόμα και στις κοινωνικές δομές ανάλογα με τα κέρδη και τις ζημιές. Και βέβαια δεν είπε κουβέντα για διεκδίκηση κονδυλίων και άμεσης χρηματοδότησης από το κρατικό προϋπολογισμό.  

Καλούμε τους συναδέλφους οργανωμένα μέσα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ αλλά και τους δημότες μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο πάλης και να απαιτήσουν επαρκείς δωρεάν κοινωνικές δομές με μόνιμο προσωπικό και κατάργηση όλων των τροφείων.





H Διοίκηση του Συνδικάτου