27 Ιουλ 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ 5ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σήμερα Δευτέρα 27/7/2015 πραγματοποίησε παρέμβαση στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ σχετικά με τους συναδέλφους που έχουν έρθει στους δήμους μέσω των  5μήνων  συμβάσεων.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα οι συνάδελφοι δεν έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν καλά καλά και τα προβλήματα ξεκίνησαν.

Συγκεκριμένα συνάδελφοι ενώ είχαν ειδοποιηθεί να πιάσουν δουλειά τους καλούν τα γραφεία προσωπικού των δήμων ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν επειδή δεν έχουν υποτίθεται τα τυπικά προσόντα. Το θέμα προέκυψε καταρχήν με την ειδικότητα των φυλάκων και νυχτοφυλάκων. Αλλά φαίνεται ότι το θέμα θα επεκταθεί σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων και με άλλα 5μήνα.

Στη συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ απαιτήσαμε να δοθεί άμεσα λύση, να δώσει κατεύθυνση και ο ΟΑΕΔ αλλά και το Υπουργείο ώστε να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος.  Από τη μεριά του ΟΑΕΔ ο Διευθυντής του Γραφείου του Διοικητή μας δήλωσε ότι θα επανεξετάσουν το θέμα και δεσμεύτηκαν ότι θα μας ενημερώσουν.
Στη πραγματικότητα  το θέμα των τυπικών προσόντων δεν είναι η ουσία. Αλλά το  πρόσχημα. Φαίνεται ότι Κυβέρνηση και ΟΑΕΔ μέσα στα πλαίσια των δεσμεύσεων του νέου μνημονίου προσπαθούν να περικόψουν θέσεις και κονδύλια και στο στόχαστρο τους τούτη τη φορά έβαλαν το πενιχρό εισόδημα των  χιλιάδων ανέργων που προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο.

Καλούμε
·        Τη Κυβέρνηση, τον ΟΑΕΔ αλλά και το Υπουργείο Εργασίας να δώσουν άμεσα λύση και να προσληφθούν όλοι όσους ειδοποίησαν να πάνε να πιάσουν δουλειά.
·        Τους συνάδελφους στα 5μήνα να μην αποδεχτούν καμιά διαδικασία αποβολής τους από τα προγράμματα και να δώσουν τη μάχη για το δικαίωμα στην εργασία.
·        Τα Σωματεία στους  Δήμους να υπερασπισθούν και να σταθούν εμπράκτως στο πλευρό των συναδέλφων με τις 5μήνες συμβάσεις.




H Διοίκηση του Συνδικάτου