12 Μαρ 2015

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η διοίκηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ συμπαραστέκεται στον αγώνα των 65 εργαζομένων συμβασιούχων των προγραμμάτων ΚΗΦΗ και ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ αλλά και στους άλλους της Δημοτικής Επιχείρησης Αγίας Βαρβάρας, που παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες. Η διοίκηση του Δήμου με το πρόσχημα ότι δεν έχει λάβει από την κυβέρνηση τις ανάλογες επιχορηγήσεις δηλώνει ότι αδυνατεί να προχωρήσει στη μισθοδοσία των συγκεκριμένων συναδέλφων.

Και αντί να συμπαρασταθεί στους αγώνες των εργαζομένων απαιτώντας την πλήρη κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, τους εκφοβίζει και τους εκβιάζει διότι αγωνίζονται για το αυτονόητο.

Αυτήν την κοινωνία ονειρεύονται οι δήμαρχοι που έχουν ως μονόδρομο την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πολιτική δηλαδή που στο επίκεντρο της δεν έχει τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αλλά το πώς θα καταπατήσουν, θα τσαλαπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που χρόνια τώρα ορεύονται τις συγκεκριμένες δομές.

Ευθύνες όμως έχει και η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου που ακόμα και σήμερα ξεχωρίζει τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκφοβισμούς της Διοίκησης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, να ορθώσουν το ανάστημα τους και οργανωμένα να παλέψουν ενάντια τους δημάρχους αλλά και την αντιλαϊκή τους πολιτική.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, να μη δεχτούν το διαχωρισμό των εργαζομένων, να στηρίξουν τον αγώνα των συναδέλφων και να απαιτήσουν όλοι μαζί την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, την κατάργηση όλων των ειδών ελαστικής εργασίας και την ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.




H Διοίκηση του Συνδικάτου