3 Φεβ 2011

Όλοι στη στάση εργασίας την τρίτη 8 Φλεβάρη από της 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου

Τώρα στη μάχη για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συνάδελφοι Φλεβάρης 2011 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για την υγεία γκρεμίζει ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων παροχών που είχαν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στην Υγεία και την Πρόνοια। Ουσιαστικά ανατρέπει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα αυτών των υπηρεσιών।
Με το κριτήριο της "βιώσιμης επιχείρησης" και όχι της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, ήδη καταργούνται δεκάδες υγειονομικές μονάδες στο ΙΚΑ και έχουν προαναγγελθεί αντίστοιχα μέτρα για τα δημόσια νοσοκομεία. Αυτά αποτελούν τον προάγγελο για το τι θα ακολουθήσει σε περικοπές, καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας, με την ένταξή τους στους Καλλικρατικούς Δήμους και Περιφέρειες.
Στο νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει την πλήρη διάλυση του ΤΥΔΚΥ αφού μια σειρά βασικές παροχές του καταργούνται και η περιουσία του μεταφέρεται για να καλύψει τα ελλείμματα άλλων ταμείων, αυξάνει τις εισφορές των εργαζομένων και ταυτόχρονα μειώνει τις εργοδοτικές (δημάρχων) εισφορές.
Στις Γενικές Συνελεύσεις και στις περιοδείες που είναι προγραμματισμένες ενόψει της απεργίας την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, να συζητήσουμε τις εξελίξεις στην Υγεία και να αναπτύξουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί με άλλες μαζικές λαϊκές οργανώσεις στην γειτονία.
Καμία συναίνεση, καμία υποταγή, καμία μοιρολατρία στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ που βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την υγεία και τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.
Όλοι στη στάση εργασίας την τρίτη 8 Φλεβάρη από της 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου για να απαιτήσουμε: αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Προσυγκέντρωση του Συνδικάτου 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη.

H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου