11 Φεβ 2011

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11πμ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι Φλεβάρης 2011

Ο πόλεμος του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της τρόικα στο σύνολο των δικαιωμάτων του λαού μας έχει ενταθεί και αυτήν την περίοδο περνάει σε νέα φάση με στόχο να τσακίσει ότι έχει μείνει από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα στις εργασιακές σχέσεις, στις συντάξεις‚ την Παιδεία‚ την υγεία και τη λαϊκή περιουσία.

Το επόμενο διάστημα θα έχουμε και άλλη μείωση μισθού μέσω του «νέου μισθολογίου», ελαστικοποίηση του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, με την απογευματινή λειτουργία τους και αύξηση των ωρών εργασίας των εργαζομένων από 37,5 σε 40. Στο νόμο για την υγεία η κυβέρνησης επιχειρεί την πλήρη διάλυση του ΤΥΔΚΥ, αφού μια σειρά βασικές παροχές του καταργούνται, η περιουσία του μεταφέρεται για να καλύψει τα ελλείμματα άλλων ταμείων, αυξάνει τις εισφορές των εργαζομένων και ταυτόχρονα μειώνει τις εργοδοτικές (δημάρχων) εισφορές.

Σήμερα στο δρόμο του αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για δουλειά με δικαιώματα και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, έχουν μπει χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα που βρίσκονται απλήρωτοι και ένα βήμα πριν την οριστική ανεργία.

Αυτοί οι συμβασιούχοι δεν πρέπει να απογοητευτούν από την αρνητική δικαστική εξέλιξη. Αντίθετα τώρα πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους για το δικαίωμα τους στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αυτά είναι ζητήματα που θα βρούμε μπροστά μας και χρειάζεται να οργανώσουμε την πάλη για να δώσουμε τη μάχη αποτελεσματικά με προοπτική.

Οι εργαζόμενοι δε δίνουμε καμιά νομιμοποίηση στην πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μονοπωλίων, ΕΕ. Αντίθετα αυξάνει ο αριθμός εκείνων των εργαζόμενων που κατανοούν ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα δε μπορεί πλέον να είναι το μέλλον της εργατικής τάξης, του λαού συνολικότερα.

Δεν μπορούμε να ζούμε κάτω από τη συνεχή ανασφάλεια. Έχουμε τη δύναμη.

Η Απεργία στις 23 Φλεβάρη πρέπει να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Να γυρίσουν την πλάτη οι εργαζόμενοι στις δυνάμεις που παζαρεύουν τι θα χάσουμε. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας. Απεγκλωβισμός τώρα από τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τους δορυφόρους τους.

Ο πόλεμος της τάξης μας στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει ο ταξικός αντίπαλος έχει απαράβατο όρο τη συντριπτική ήττα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, να μην αφήσουμε ούτε έναν εργάτη που δε θα τον ενημερώσουμε για τις βρωμιές τους, για την άθλια και ελεεινή τακτική τους, για τον ύπουλο ρόλο τους.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών στη συνάντηση που είχε στις 3-2-2011 με την ΑΔΕΔΥ, ότι επικροτεί τη «θετική στάση» και την «απόλυτη συνέργεια», της ΑΔΕΔΥ και επισήμανε ότι τους επαίνους του αυτούς τους έχει μεταφέρει και προς την τρόικα στις συναντήσεις τους. Αναγνωρίζει δηλαδή, συγχαίρει και καμαρώνει την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Θαυμάστε τους!!! Υπάρχει εργαζόμενος που μπορεί να τους εμπιστευτεί;

Η απόφαση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την 24ωρη απεργία στις 23 Φλεβάρη παρά το ότι πάρθηκε κάτω από την πίεση των 100άδων σωματείων που είχαν αποφασίσει για απεργία στις 10 Φλεβάρη (απεργία που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν) δεν αποτελεί το ξεκίνημα μίας νέας κλιμάκωσης των αγώνων. Επιδίωξή τους είναι να λειτουργήσει ως ένας ακόμα ελιγμός εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού. Ως μία ακόμα απεργία - τουφεκιά στον αέρα και άλλοθι στην άθλια τακτική τους.

Η απεργία στις 23 Φλεβάρη θέλουμε να στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, να υψώσει ανάστημα, να απελευθερωθεί από το φόβο και τη μοιρολατρία, να ξεθαρρέψει και να πιστέψει στη δύναμή της. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Εμπιστοσύνη στη δύναμή σου. Αξιοποίησε την εμπειρία σου. Η μόνη άμυνά μας είναι η ταξική μας αντεπίθεση. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται

Δράσε και εσύ μαζί για να διεκδικήσουμε:

· Να παρθούν πίσω τώρα όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

· Να απαγορευτούν άμεσα οι απολύσεις. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

· 1.400 βασικό μισθό, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

· Σύνταξη στα 60 για άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μειωμένα όρια κατά 5 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

· Αποκλειστικά Δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ σε ΟΛΟΥΣ τους ΔΗΜΟΥΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ

κανένας συνάδελφος στη ΔΟΥΛΕΙΑ. Παραμερίζουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί το συμβιβασμό, την παραίτηση και την υποταγή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 Φλεβάρη

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11πμ

H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου