30 Νοε 2010

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η προς όλους τους συμβασιούχους

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε ευθεία γραμμή με τους δημάρχους υλοποιούν την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Η απόφαση τους να μην ανανεωθεί καμιά σύμβαση στον κλάδο των ΟΤΑ και να απολυθούν οι συμβασιούχοι τους γεμίζουν με μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον το δικό τους, των οικογενειών τους, των παιδιών τους.
Αυτή η ανασφάλεια αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις, ειδικά σήμερα καθώς η κυβέρνηση ήδη έχει ανακοίνωση την απόλυση 30 χιλιάδων συμβασιούχων που θα βρεθούν στην ανεργία. Η εφαρμογή του αντιλαϊκού «Καλλικράτη» θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις ακόμα και μόνιμου προσωπικού.
Το δικαίωμα στην πλήρη μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συναλλαγής ούτε να μπαίνει στον Προκρούστη των νομικών και νομικίστικων προσκομμάτων και των λεγόμενων πάγιων και διαρκών αναγκών με τα κριτήρια της κερδοφορίας του κεφαλαίου που προβάλουν η άλλες δυνάμεις.
Το ασφαλές κριτήριο είναι οι αυξημένες λαϊκές ανάγκες και με βάση αυτό, η έμπρακτη εφαρμογή του δικαιώματος στην πλήρη σταθερή μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους.
Το Συνδικάτο καταγγέλλει τις απολύσεις που γίνονται αυτή την εποχή στους ΟΤΑ και καλεί όλους τους συμβασιούχους να πάρουν μέρος σε πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη και ώρα 6 μμ, στην αίθουσα του συλλόγου των εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5β, 1ος όροφος- πίσω από τη Μητρόπολη) με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στις απολύσεις και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Η προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου